Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιστορίες καθημερινής τρέλας

editorial
15 Φεβρουαρίου 2021 / 20:52

Από το έρεβος που επικρατεί στην Δέρπφελδ τα κατασκότεινα βράδια έως την έλλειψη (;) αποχετευτικού ομβρίων στην περί του Δεσύλλα, Γαρίτσα, που έχει υποχρεώσει στην διαρκή άντληση από το μαρτυρικό οικόπεδο.

Υπάρχει ζήτημα εποπτείας. Παρά το γεγονός ότι τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθημερινότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Υπηρεσιών, συχνά δείχνουν εργατικότητα και δραστηριότητα. Αυτές τις μέρες για παράδειγμα, επιμελήθηκαν τα δυο άλση, Ανεμομύλου και Γαρίτσας, όμως άλλες χρόνιες εκκρεμότητες εκθέτουν τις Αρχές.

Από το έρεβος που επικρατεί στην Δέρπφελδ τα κατασκότεινα βράδια έως την έλλειψη (;) αποχετευτικού ομβρίων στην περί του Δεσύλλα, Γαρίτσα, που έχει υποχρεώσει στην διαρκή άντληση από το μαρτυρικό οικόπεδο. Σημειωτέον πως ό, τι διατηρητέο εκεί πια, ουκ έστιν ώδε...
 
Στην ε.ο. Παλαιοκαστρίτσας έχουν προ πολλού εμφανιστεί λακούβες κ.α. ζημιές στην άσφαλτο. Κίνδυνος - θάνατος για τα μηχανάκια. Εάν εξαιρέσει κανείς τις φιλότιμες προσπάθειες του αντιδήμαρχου Γιώτη, ό, τι ανήκει στην ευθύνη της Περιφέρειας εκκρεμεί. Διαζώματα χορταριασμένα, πεζοδρόμια τσακισμένα.

Για να μην αναφερθεί κανείς στην κατάσταση του οδικού δικτύου, που θυμίζει τις χειρότερες και πάντως περασμένες μέρες της Αλβανίας. Χωρίς καμιά δόση ρατσισμού η αναφορά. Απλώς η Αλβανία θεωρείται απείρως φτωχότερη Χώρα από την ευρωπαϊκή Ελλάδα της τουριστικής Κέρκυρας, που η γενική, καθημερινή της εικόνα είναι επικίνδυνη, δυσάρεστη και δυσφημιστική.

Όχι ο κορονοϊός δεν μπορεί να είναι δικαιολογία. Απόδειξη ότι όσοι μπορούν, και φαίνεται ότι είναι πολλοί, φτιάχνουν τα μαγαζιά τους αυτήν την περίοδο. Το Δημόσιο τι κάνει;
 
Παρατείνεται, αλίμονο, η κακομοιριά, που μεταβιβάζεται σαν σκυταλοδρομία από Αρχή σε Αρχή. Το μισό χρόνο που απεργάζονται δικαιολογίες αν είχαν αξιοποιήσει, θάταν πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Είναι φανερό ότι λείπει ένα μάτι, που να παρατηρεί, να σημειώνει και να διορθώνει. Όχι η δήμαρχος ούτε η περιφερειάρχης. Δεν είναι δουλειά δική τους.

Ένα άλλο μάτι χρειάζεται, που νάναι αυτή η αποκλειστική του δουλειά. Να βλέπει ότι βλέπουμε εμείς οι υπόλοιποι κάθε μέρα. Να διορθώνει και να ανακοινώνει. Όχι για να εντυπωσιάσει αλλά για να ενημερώσει, διεκδικώντας και την αλλαγή επί τα βελτίω της δικής μας συμπεριφοράς.
Τι ωραία που θα ήταν να άκουγε κάποιος(α)...