Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εθνική Ελλάδος: Εντός ο Χρυσικόπουλος, εκτός ο Σκορδίλης

Μπάσκετ
12 Φεβρουαρίου 2021 / 15:56
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο Κερκυραίοι, ο Γάιος Σκορδίλης και ο Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας μπάσκετ και μάλιστα αγωνίστηκαν

στην τελευταία επίσημη αναμέτρηση της ομάδας. Οι αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ δεν έχουν τελειώσει τυπικά, αλλά έχουν τελειώσει ουσιαστικά, αφού η Εθνική έχει προκριθεί και πάει στη Ρίγα για να δώσει τους δυο τελευταίους αγώνες.
 
Αντίπαλοί της η Βοσνία στις 20/2 και η Λετονία δύο μέρες μετά. Η αποστολή θα φύγει την Κυριακή από το Ελ. Βενιζέλος με πτήση τσάρτερ, στην οποία θα βρίσκεται ο Λίνος Χρυσικόπουλος, όχι όμως ο Βάιος Σκορδίλης, μετά από απόφαση του Θ. Σκουρτόπουλου.
 
Στις επιλογές του προπονητή της Εθνικής περιλαμβάνονται πέντε παίκτες του Προμηθέα Πατρών (Ι. Αγραβάνης, Δ. Αγραβάνης, Αθανασίου, Γιαννόπουλος, Λούτζης), δύο της ΑΕΚ (Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης), δύο του Ιωνικού Νίκαιας (Τολιόπουλος, Χουγκάζ), δύο του ΠΑΟΚ (Κακλαμανάκης, Μαργαρίτης), και από έναν του Ηρακλή (Καββαδάς), του Λαυρίου (Μουράτος) και του Άρη (Κουζέλογλου).
 
Ο Λίνος Χρυσικόπουλος τον Αύγουστο του 2019, ανακοινώθηκε για τρία χρόνια από την ΑΕΚ, με την οποία στις 16 Φεβρουαρίου του 2020, κέρδισε το Κύπελλο Ελλάδας μετά τη νίκη απέναντι στον Προμηθέα Πατρών με 61-57. Στις 23 Ιανουαρίου 2021, ανακοινώθηκε η αποχώρησή του από την ΑΕΚ, ωστόσο στις 27 του ίδιου μήνα ανακοινώθηκε η παραμονή του στην ομάδα.
 
Σε ηλικία δεκαπέντε ετών αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Εθνική Παίδων, στο τουρνουά Φιλίας του 2007 στο Ούντινε της Ιταλίας. Το καλοκαίρι του 2009, αγωνίστηκε με την Εθνική Εφήβων στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που διοργανώθηκε στη Γαλλία και η ελληνική ομάδα κατέλαβε την 13η θέση. Συνολικά, με την εθνική ομάδα παίδων πραγματοποίησε 30 συμμετοχές σκοράροντας 298 πόντους, με την εθνική εφήβων 35 συμμετοχές με 454 πόντους και με την εθνική νέων 12 συμμετοχές με 145 πόντους. Με την εθνική ανδρών αγωνίστηκε για πρώτη φορά στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2019. Συνολικά έχει 5 αγώνες με 20 πόντους.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια