Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για το κύμα κακοκαιρίας «ΜΗΔΕΙΑ»

Μήδεια
12 Φεβρουαρίου 2021 / 12:16
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Το Σάββατο στην περιοχή μας θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις ενώ από την Κυριακή αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, με ισχυρό παγετό, φαινόμενο που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου μας ανακοινώθηκε ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  το ισχυρό κύμα κακοκαιρίας - στο οποίο έχει δοθεί η ονομασία «ΜΗΔΕΙΑ» -  αναμένεται  να εκδηλωθεί από το μεσημέρι  του Σαββάτου 13 Φεβρουαρίου.

Το Σάββατο στην περιοχή μας θα σημειωθούν ισχυρές βροχοπτώσεις ενώ από  την Κυριακή αναμένεται ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, με ισχυρό παγετό, φαινόμενο που θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας  έχει ήδη θέσει σε πλήρη ετοιμότητα το μηχανισμό του, με περιπολίες οχημάτων που θα συνεχιστούν όσο διαρκέσει το φαινόμενο, έχει ξεκινήσει κύκλο ενημέρωσης των προέδρων των κοινοτήτων για τη καλύτερη αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων, προκειμένου να οργανωθεί κατά το καλύτερο δυνατό η αντιμετώπιση των επιπτώσεων του επερχόμενου κύματος κακοκαιρίας, έχει ήδη προμηθεύσει τις κοινότητες με αλάτι, αλλά διαθέτει και επαρκές απόθεμα αλατιού για να προμηθεύσει υπηρεσίες και πολίτες σε περίπτωση που χρειαστεί.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας  καλεί όλους τους κατοίκους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων  να προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να περιοριστούν στο ελάχιστο δυνατό οι ζημιές και οι όποιες άλλες αρνητικές επιπτώσεις στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

Ειδικότερα:

Τα νοικοκυριά

Θα πρέπει να προμηθευτούν καύσιμη ύλη για θέρμανση.
Θα πρέπει  να φροντίσουν να έχουν επαρκή ποσότητα τροφίμων, ώστε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, οι οποίες θα είναι δύσκολες όπου θα υπάρχει χιόνι ή πάγος στους δρόμους.
Θα πρέπει να ληφθούν μέτρα προστασίας των δικτύων (βρύσες κλπ)  που βρίσκονται σε εξωτερικούς χώρους και να γίνεται συχνός έλεγχος της ροής του νερού.

Μετακινήσεις

Οι μετακινήσεις τις ημέρες του παγετού θα πρέπει να περιοριστούν στο ελάχιστο.  Αν παρά ταύτα απαιτείται η μετακίνηση εκτός κατοικίας πεζή, τότε θα πρέπει να γίνεται με τα κατάλληλα ρούχα και παπούτσια.
Η χρήση αυτοκινήτου νωρίς το πρωί  θα πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο, ενώ πιθανώς να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων  τις επόμενες ημέρες που θα ακολουθήσουν με τον ισχυρό παγετό και σε συγκεκριμένα σημεία του δικού δικτύου (κυρίως στα ορεινά του Δήμου)

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.