Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Να εκπροσωπούνται οι Παξινοί στο περιφερειακό συμβούλιο

γκίκας
11 Φεβρουαρίου 2021 / 19:32

Το θέμα ζήτησε από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Στ. Πέτσα, ο βουλευτής Κερκύρας της Ν.Δ., Στ. Γκίκας

ΑΘΗΝΑ. Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα είχε στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.

Κατά την συνάντηση,ο Στέφανος Γκίκας έθεσε το θέμα των χρηματοδοτήσεων των αθλητικών υποδομών των Δήμων, στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», που εκκρεμούν. Ο κ. Πέτσας ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των χρηματοδοτήσεων σύντομα,οινέοι Δήμοι κλήθηκαν να υποβάλλουν εκ νέου τα αιτήματά τους, καθώς παρουσιάστηκε θέμα νομικής υφής επειδή υπήρχε προγραμματισμός κονδυλίωνκαι για τον ενιαίο Δήμο Κέρκυρας. Διευκρίνισε ότι σε κάθε Δήμο της Κέρκυρας αντιστοιχούν έργα συνολικής αξίας 600.000 Ευρώ, ενώ τόνισε ότι τα 1,8 εκατ. Ευρώ για την Κέρκυρα έχουν εξασφαλιστεί.

Ο Βουλευτής ζήτησε επιπλέον έκτακτες χρηματοδοτήσεις για την αποκατάσταση των καταστροφών του οδικού δικτύου που προκλήθηκαν από τις έντονες κακοκαιρίες της τελευταίας περιόδου. Συγκεκριμένα, ο κ. Γκίκας μετέφερε τα αιτήματα των Δημάρχων Βόρειας και Νότιας Κέρκυρας για την επισκευή των δρόμων Επίσκεψη - Αγ. Παντελεήμων - Περίθεια του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και Μπούκαρη - Πετριτή του Δήμου Νότιας Κέρκυρας (συνολική έκτακτη χρηματοδότηση 400.000 Ευρώ).

Επίσης, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Αναπληρωτή Υπουργό για το ψήφισμα του Δήμου Παξών, με το οποίο αιτείται από τις επόμενες εκλογές να προβλέπεται η εκπροσώπηση των Παξών με έναν Περιφερειακό Σύμβουλο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Έθεσε τέλος εκ νέου, το γνωστό ζήτημα της αποκατάστασης των 22 απολυμένων εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ.

Ο Στέφανος Γκίκας συναντήθηκε επίσης με τον Υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν στα δικαιώματα ατόμων με αναπηρία, όπως είναι το δικαίωμα της προσβασιμότητας, και ζητήματα που αφορούν στα δικαιώματα του παιδιού. Είναι γνωστό ότι ο Υφυπουργός για τα παραπάνω θέματα έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για δράσεις και πολιτικές που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με φορείς της ΕΕ.