Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πολλές οι κερκυραϊκές συμμετοχές στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας
11 Φεβρουαρίου 2021 / 17:10
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Χωρίς πρόβλημα και παρά το αυστηρό lockdown στην Αττική, θα γίνει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας

την Παρασκευή και το Σάββατο 12 και 13 Φεβρουαρίου.
Αυτό που χαρακτηρίζει το φετινό πρωτάθλημα είναι ο περιορισμένος αριθμός αθλητών που θα λάβουν μέρος, αφού μόλις 234 έχουν δικαίωμα, σύμφωνα και με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ουσιαστικά ως 8 άτομα ανά άθλημα.

Υπήρξε προβληματισμός στην Κέρκυραγια το κατά πόσο θα μπορούσε να πάει μια αποστολή για τους αγώνες και εφόσον θα είχε εγκριθεί η συμμετοχή από τους διοργανωτές των αθλητών που δηλώθηκαν, λόγω του περιορισμένου αριθμού. Όμως η Κέρκυρα έχει παράδοση, έχει καλούς αθλητέ και πολλά παιδιά θα είναι εκεί.

Οι πληροφορίες μας λένε ότι στους αγώνες θα πάρουν μέρος, η Σπυριδούλα Καρύδη του Κ.Γ.Σ. στο μήκος και στο τριπλούν με στόχο δύο χρυσά μετάλλια, ενώ δεν γνωρίζουμε αν θα πάρει μέρος η Παπαχρήστου. Ο Π. Μαντζουρογιάννης που από τον ΚΓΣ πήρε μεταγραφή στον Κάλλιστο, θα πάρει μέρος στο μήκος. Ο Δ. Μονόπωλης του ΚΓΣ θα συμμετάσχει στο τριπλούν.

Η Ηρώ Βραδή, η 17χρονη αθλήτρια του ΚΓΣ θα πάρει μέρος στο επί κοντώ, σε ένα αγώνισμα που η Ολυμπιονίκης και Παγκόσμια πρωταθλήτρια Στεφανίδου θα είναι επίσης εκεί. Η νεαρή Ηρώ πάει για να πιάσει το όριο των 3,65μ. για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κ-18 που θα γίνει το καλοκαίρι στην Ιταλία, αν και θα έχει και άλλες ευκαιρίες.

Ο νεαρός Π. Πουλής του ΚΓΣ πάει για την εμπειρία, αφού θα υπάρχουν  πολύ δυνατοί αντίπαλοι. Ο σπρίντερ Σπ. Δουκατέλης του ΚΓΣ θα τρέξει στα 60μ. και στα 200μ. Ακόμα, εκεί θα είναι για το άλμα εις ύψος η Παναγιώτα Δόση και ο αδελφός της Γιώργος που ανήκουν πλέον στον Ελευθέριο Βενιζέλο, αφού έχουν πάρει μεταγραφή από τον ΑΟ Κέρκυρα 2015.

Όπως μας είπε ο Παύλος Σκορδίλης, ο οποίος δεν πήγε στην Αθήνα λόγω των μέτρων, «θα είναι διαφορετικοί οι αγώνες με βάση τα όσα συμβαίνουν. Τα παιδιά είναι σε καλή κατάσταση, είναι αγώνες για να δώσουν ρυθμό και η κερκυραϊκή παρουσία θα είναι ίσως η ισχυρότερη από κάθε άλλο νομό της χώρας. Θα έλθουν και διακρίσεις, αλλά θα μετρήσει και η τελική λίστα συμμετοχής».

Στάθηκε βέβαια και στην προσπάθεια της Η. Βραδή και τόνισε ότι μπορεί να φτάσει και τα 4 μέτρα τη φετινή χρονιά, έχει προπονηθεί πολύ καλά, αλλά σε εξωτερικό χώρο και με τις συνθήκες στο νησί, που όλοι γνωρίζουν. Καταλαβαίνει κανείς ότι με το κλείσιμο του προπονητηρίου στου Βρυώνη, γυρίσαμε χρόνια πίσω, αλλά παρόλα αυτά τα παιδιά έχουν μεγάλη θέληση και συνεχίζουν.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια