Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διαμαρτυρία συλλόγων και Εκκίνησης για τα έργα στον Ερημίτη

Ερημίτης
11 Φεβρουαρίου 2021 / 09:47
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι ενεργοί πολίτες και συλλογικότητες της Κέρκυρας εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τα έργα αποψίλωσης και διαμόρφωσης

εδάφους, που γίνονται στον Ερημίτη Σινιών. Σε μία συγκυρία, που βρισκόμαστε  υπό περιορισμό λόγω της πανδημίας, βλέπουμε να μπαίνουν μηχανήματα στο οικοσύστημα και να προχωρούν σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφή του.
Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα για την αυθαιρεσία,  την αλαζονεία και την απαξίωση της λαϊκής βούλησης αλλά και των θεσμών από την εταιρεία και την πολιτική ηγεσία, που ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία και καταστρέφει το περιβάλλον.

Μας εξοργίζει όμως επιπρόσθετα το γεγονός ότι οι από το νόμο αρμόδιες αρχές ελέγχου, επί δυο εβδομάδες δεν έχουν σταματήσει την εκτέλεση των εργασιών που κατά βάσιμες πληροφορίες μας, δεν έχουν επιδειχθεί (αν και έχει επανειλημμένα ζητηθεί) οι απαιτούμενες άδειες.

Η καταστροφή που συντελείται στον Ερημίτη είναι σκάνδαλο και πρόκληση απέναντι στο Κερκυραϊκό  λαό, ο οποίος εξοργισμένος  απαιτεί, ανεξάρτητα της ύπαρξης του οποιουδήποτε τυπικού ή άτυπου «κουρελόχαρτου»,  να σταματήσει εδώ και τώρα αυτός ο βιασμός.

Το σκάνδαλο θα είναι ακόμα μεγαλύτερο αν δεν υπάρχει  τέτοιο «χαρτί»(εφόσον παρά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις μας δεν έχει εμφανιστεί ) και όλα αυτά συμβαίνουν υπό το καθεστώς ανοχής οπότε θα πρέπει να αναζητηθούν  και οι ευθύνες…

Ενώ είναι πλέον γνωστό ότι οι πανδημίες, που  θα μας επισκέπτονται συχνά, οφείλονται στην αποψίλωση των δασών  και την ανθρώπινη παρέμβαση  όλο και πιο βαθιά στους οικότοπους της άγριας ζωής, ενώ έχουμε βιώσει με επώδυνο τρόπο το αποτέλεσμα της μονοκαλλιέργειας του τουρισμού, βλέπουμε να συνεχίζεται η στρεβλή αντίληψη περί ανάπτυξης. Αν στο παρελθόν αυτό ήταν λάθος, σήμερα αποτελεί έγκλημα απέναντι στην υγεία του λαού και την οικονομία του τόπου.

Δηλώνουμε ότι  θα μας βρίσκετε διαρκώς απέναντι όσο ξεπουλάτε τη δημόσια περιουσία σαν να ήταν προσωπική σας, καταστρέφετε το περιβάλλον, πλήττετε την υγεία και την ευημερία του λαού.

Σύλλογος Ερημίτη Πλους,
Περιβαλλοντική Προστασία Ακτίων, Βορείου Στενού Κέρκυρας,
Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας,
ΕΚΚΙΝΗΣΗ - Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα,
Παρατηρητήριο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κέρκυρας,
Συνεταιρισμός Παραγωγών - Καταναλωτών Οικολογικών Προϊόντων,
ΟΙΚΟΖΩΗ,
Εναλλακτικό Πολιτιστικό Εργαστήρι Kέρκυρας

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.