Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όλα στον αέρα για τον Φαίακα

Handball Premier
10 Φεβρουαρίου 2021 / 16:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αν κάποιος σήμερα προσπαθούσε να εκτιμήσει το πότε θα ξαναρχίσει το πρωτάθλημα της Handball Premier, θα κατέληγε ότι μάλλον

 θα έπρεπε να το ξεχάσει για φέτος, καθώς μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού για καθολικό lockdown στην Αττική λόγω της έξαρσης της πανδημίας, φαίνεται να τελειώνουν όποιες ελπίδες υπήρχαν, έστω και αν θα πρέπει να λέμε «ποτέ μη λες ποτέ».

Η Ομοσπονδία είχε ζητήσει με κατάθεση και υγειονομικού πρωτοκόλλου που εγκρίθηκε από την ΓΓΑ, να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο 13 - 14 Φεβρουαρίου, αλλά πράσινο φως δεν δόθηκε. Ήρθε και το lockdown στην Αττική και ουσιαστικά κάθε σκέψη πηγαίνει πολύ πίσω.

Όλο αυτό έχει να κάνει, εκτός των άλλων, και με τις έδρες των ομάδων της Handball Premier. Από τις 14 ομάδες, έξι έχουν έδρα την Αττική και δύο τη Θεσσαλονίκη. Οι περισσότερες δηλαδή παίζουν σε κόκκινες, επιδημιολογικά, περιοχές όπου υπάρχει έξαρση τις τελευταίες μέρες και σίγουρα επηρεάζει αυτούς που σκέφτονται αλλά δεν τολμάνε προς το παρόν να ανάψουν το πράσινο φως.

Θα αναρωτηθεί κανείς, αφού σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας αγωνίζονται οι ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, γιατί όχι και το χάντμπολ; Όμως καμιά ενημέρωση για επανέναρξη δεν έχει η Ομοσπονδία και βέβαια καμιά ενημέρωση τα σωματεία από την ΟΧΕ. Η λογική λέει ότι τουλάχιστον ως το τέλος του μήνα θα πρέπει να περιμένουν οι άνθρωποι του χάντμπολ και από κει και πέρα θα δούμε αν επιστρέψουν στους αγώνες.

Το θετικό στην περίπτωση αυτή είναι πως επειδή υπάρχουν δυο όμιλοι με εφτά ομάδες έκαστος και τα παιχνίδια που έχουν απομείνει είναι μόλις έξι για την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, αυτά μπορούν να γίνουν μέσα σε έναν μήνα, με δύο εμβόλιμες αγωνιστικές και μέσα σε έναν μήνα μπορούν να γίνουν και τα μπαράζ. Επειδή η Α2 δεν θα γίνει, καμιά ομάδα δεν θα υποβιβαστεί, γι’ αυτό μπαράζ μπορούν να γίνουν μόνο για πρωταθλητή και τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και όχι για υποβιβασμό.

Ο Φαίακας περιμένει και προπονείται κάτω από τις οδηγίες του Κ. Μιχαλάκη και το βλέμμα του Ν. Πέρρου και υπάρχει αγωνία και αβεβαιότητα για το αύριο, η διοίκηση όμως έκανε μια σωστή κίνηση και έφτιαξε ένα ρόστερ με 90% Κερκυραίους, κάτι που διευκολύνει σε κάθε περίπτωση.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια