Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση Γκίκα με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γ. Πλακιωτάκη

Συνάντηση εργασίας
09 Φεβρουαρίου 2021 / 18:29

Η προμήθεια πλωτών ασθενοφόρων από την ΠΙΝ, η αδειοδότηση και η χρήση πλωτών εξεδρών και η επανενεργοποίηση του λιμένα της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, ήταν κάποια από τα θέματα της συζήτησης του Στέφανου Γκίκα με τον Γιάννη Πλακιωτάκη

ΑΘΗΝΑ. Νέα συνάντηση εργασίας με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας.
 
Πριν την συνάντηση ο κ. Γκίκας είχε ζητήσει από τον Υπουργό την επανενεργοποίηση του λιμένα της Πλαταριάς Θεσπρωτίας, ώστε να επιτραπεί η χρήση του από φορτηγά πλοία μεταφοράς αδρανών υλικών προς Κέρκυρα και Παξούς. Ωστόσο, εξαιτίας καταγγελιών και έλλειψης αδειοδότησης, ο λιμένας κατά την παρούσα περίοδο δεν χρησιμοποιείται.

Σε αυτό το πλαίσιο διεξήχθη την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου, κοινή σύσκεψη του Υπουργού, του Βουλευτή και του Διευθύνοντος Συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, Αθανάσιου Πορφύρη, κατά την οποία αποφασίστηκε να εκκινήσει η διαδικασία αδειοδότησης προβλήτας του εσωτερικού λιμένα Ηγουμενίτσας, ώστε να χρησιμοποιείται από τα συγκεκριμένα φορτηγά πλοία.
 
Επιπλέον, ο Βουλευτής μετέφερε στον Υπουργό αιτήματα και θέσεις του Πανελληνίου Συνδέσμου Εκμισθωτών Θαλασσίων Μέσων Αναψυχής που σχετίζονται με την διαδικασία αδειοδότησης και τη χρήση πλωτών εξεδρών. Πρόκειται για θέμα το οποίο βρίσκεται στη φάση της επεξεργασίας από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
 
Παράλληλα συζητήθηκε η εξέλιξη της προμήθειας πλωτών ασθενοφόρων, την οποία έχει εκκινήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Ο κ. Πλακιωτάκης ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το πλωτό ασθενοφόρο της Π.Ε. Κέρκυρας θα παραδοθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου και όχι αργότερα από τον Ιούνιο.
 
Θέμα συζήτησης απετέλεσε επιπλέον η εφαρμογή του νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα από την Βουλή για την νησιωτικότητα. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο χρονοδιάγραμμα για την ενεργοποίηση των εργαλείων για την υλοποίηση της Εθνικής Στρατηγικής για την Θαλάσσια Πολιτική και ιδίως του προγράμματος «Νέαρχος» για τη χρηματοδότηση έργων δημοσίου χαρακτήρα.