Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΠΕΝΕΝ: Καταγγελία για παράνομη παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης

ΠΕΝΕΝ
09 Φεβρουαρίου 2021 / 15:28
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Την παράνομη παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης από τους εργαζόμενους σε πλοία της γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας – Λευκίμμης – Παξών, καταγγέλλει η ΠΕΝΕΝ σε ανακοίνωσή της

ΑΘΗΝΑ. (ΠΕΝΕΝ). Σύμφωνα με πληροφορίες μας σε πλοία της γραμμής Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας - Λευκίμμης - Παξών πλοιοκτήτες στην μισθοδοτική κατάσταση του μήνα Γενάρη 2021 εξακολουθούν να παρακρατούν την εισφορά αλληλεγγύης η οποία ως γνωστό έχει καταργηθεί με βάση το άρθρο 298 του νόμου 4738/2020.

Ζητούμε από το ΥΕΝ, τις αρμόδιες υπηρεσίες του και τις λιμενικές αρχές να διενεργήσουν άμεσα τους κατάλληλους ελέγχους και να αποκατασταθεί η εφοπλιστική αυτή παρατυπία με την οποία έγινε η σχετική παρακράτηση εισφοράς αλληλεγγύης.

Εικάζουμε ότι η μη απόδοση της εισφοράς αλληλεγγύης είναι στοχευμένη από πλοιοκτήτες και αφορά κυρίως Α΄ Πλοιάρχους - Α΄ Μηχανικούς που έχουν κλειστούς μισθούς και στων οποίων στην μισθοδοσία του Γενάρη δεν προκύπτει διαφορά, όπως θα έπρεπε, στους καταβλητέους μισθούς τους. Αυτό δημιουργεί βάσιμες υποψίες ότι στόχος είναι να καρπωθούν οι πλοιοκτήτες την διαφορά που προκύπτει από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

Αναμένουμε τις ενέργειές σας και το σχετικό αποτέλεσμα από αυτές.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Η ανωτέρω καταγγελία εστάλει:

- Υπουργό Ναυτιλίας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη
- Αρχηγό Λιμενικού Σώματος κ. Θεόδωρο Κλιάρη
- 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος ΕΛ.ΑΚΤ κ. Κων/νο Λαμπρόπουλο
- Υπουργείο Ναυτιλίας /Διευθυντή Ναυτικής Εργασίας κ. Δουμάνη Αντώνη
- Λιμενικές αρχές Κέρκυρας - Ηγουμενίτσας
και κοινοποιήθηκε: ΠΝΟ - Ναυτεργατικά Σωματεία

Πηγή: penen.gr

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.