Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου η ενθρόνιση του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου

Καθολική Αρχιεπισκοπή
09 Φεβρουαρίου 2021 / 11:46
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης Σπιτέρης, ο Ιερός Κλήρος, οι Μοναχές, οι Μοναχοί και το Πλήρωμα των Εκκλησιαστικών

 Επαρχιών της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας και του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης ανακοινώνουν  ότι  την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 10:30’ θα πραγματοποιηθεί στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό «Ντόμο» των Αγίων Ιακώβου Απ. & Χριστοφόρου Μάρτυρα, στην Κέρκυρα  η ενθρόνιση και η ανάληψη των καθηκόντων του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου Πανοσιολογιότατου π. Γεωργίου Δ.  Αλτουβά.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί, αναγκαστικά, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς τη συμμετοχή πιστών, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τις συναθροίσεις και την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού.
Θα υπάρχει απευθείας τηλεοπτική μετάδοση από τον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό StartTV
το site του στο διαδίκτυο: startmediacorfu.gr , και τη σελίδα του στο facebook: startTv

Βιογραφικό του νέου Καθολικού Αρχιεπισκόπου π. Γεώργιου Αλτουβά

Ο εκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 28-9-1973. Έκανε τις εγκυκλοπαιδικές του σπουδές στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών (Πατησίων) από το 1979 έως το 1991. Σπούδασε φιλοσοφία και θεολογία στο Ποντιφικό Ιεροσπουδαστήριο της Απουλίας «Πίοςο 11ος» στη Μολφέττα της Ιταλίας από 1992 έως 1997.
Χειροτονήθηκε Διάκονος από τον Σεβ/τατο Νικόλαο Φώσκολο στις 5 Οκτωβρίου 1997 στονΙ. Ναό Αγ. Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής (Ενορία από την οποία προέρχεται).
Ακολούθως ενεγράφη στην Ποντιφική Σχολή Πνευματικότητας “Teresianum” στη Ρώμη για Μεταπτυχιακό, όπου σπούδασε δύο έτη και παρουσίασε την εργασία του.
Χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον Σεβ/τατο Νικόλαο Φώσκολο στις 3 Οκτωβρίου 1998 στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Διονυσίου.
Εργάστηκε ως βοηθός Εφημέριος στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίου από 31 Δεκεμβρίου 1999, και ταυτόχρονα ως αντικαταστάτης Εφημέριος στην Ενορία του Αγ. Λουκά στο Ηράκλειο Αττικής κατά το 2000.
Διορίστηκε Εφημέριος της Ενορίας Αγ. Βαρβάρας Λαυρίου και Βούλας από το 2001. Τότε  διετέλεσε για τρία έτη Εκκλησιαστικός Παραστάτης για τους Εφήβους της Εκκλησιαστικής Επαρχίας Αθηνών. Έπειτα διορίστηκε βοηθός Εφημέριος στον Καθεδρικό Ναό του Αγ. Διονυσίου το 2011 και εφημέριος στον ίδιο ναό από το 2015 μέχρι και σήμερα.
Υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Πρεσβυτέρων του Αρχιεπισκόπου από το 2007 έως σήμερα, δικαστής στο Πρωτοβάθμιο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο από το 2013, Διευθυντής των Ποντιφικών Ιεραποστολικών Έργων στην Ελλάδα από το 2014, και μέλος της Συνοδικής Επιτροπής για τη Θ. Λατρεία.
Διδάσκει Θρησκευτικά στη Λεόντειο Σχολή Ν. Σμύρνης από το 2001, και στην Ελληνογαλλική Σχολή Άγ. Ιωσήφ στην Πεύκη από το 2016 μέχρι 2019.
Πηγή: logotypos.gr
 


ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.