Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γκίκας για Εργατικές κατοικίες: «Το όνειρο γίνεται πράξη»

Εργατικές Κατοικίες Αγ. Ιωάννη
08 Φεβρουαρίου 2021 / 17:16

Ο βουλευτής Κέρκυρας με τη Νέα Δημοκρατία, Στέφανος Γκίκας ήταν παρών στην παράδοση των 68 πρώτων Εργατικών Κατοικιών, δηλώνοντας πως το όνειρο γίνεται πράξη και πως σύντομα θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤ. ΓΚΙΚΑ). Ξεκίνησε τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου, παρουσία του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρου Πρωτοψάλτη, η παραχώρηση των εργατικών κατοικιών Αγ. Ιωάννη Κέρκυρας στους δικαιούχους.
Σε μία σεμνή αλλά περιορισμένη λόγω της πανδημίας τελετή, παραδόθηκαν τα κλειδιά στις τέσσερις πρώτες οικογένειες, ενώ αναμένεται να υπογραφούν σύντομα και τα Πρωτόκολλα παράδοσης – παραλαβής και τα Παραχωρητήρια των υπόλοιπων 64 εργατικών κατοικιών.
 
Στις δηλώσεις τους, τόσο ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, όσο και ο βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, τόνισαν την ιδιαίτερη σημασία της σημερινής ημέρας, καθώς μετά από πολλά χρόνια σημαντικών καθυστερήσεων και παλινωδιών, παραδίδεται σήμερα ένα σημαντικό μέρος του έργου. Παράλληλα υπάρχει η διαβεβαίωση ότι σε σύντομο χρονικό διάσημα θα παραδοθούν τμηματικά και οι υπόλοιπες 108 εργατικές κατοικίες.


 
Στην δήλωσή του ο Στέφανος Γκίκας αναφέρει:
 
«Το όνειρο γίνεται πράξη. Με πολύ μεγάλη χαρά ξεκινήσαμε σήμερα την παράδοση των πρώτων εργατικών κατοικιών στους δικαιούχους, ενώ τις προσεχείς ημέρες θα παραδοθούν και οι υπόλοιπες από τις 68 που είναι έτοιμες. Σύντομα και τμηματικά θα ακολουθήσει και η παράδοση των 108 κατοικιών που υπολείπονται.
Πρόκειται για ένα μεγάλο έργο το οποίο δυστυχώς καθυστέρησε υπερβολικά. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο απαιτήθηκαν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να επιλυθεί αρχικά το γραφειοκρατικό σκέλος και εν συνεχεία να «τρέξει» το κατασκευαστικό έργο.
 
Θέλω να θυμίσω ότι από την πρώτη εβδομάδα που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τα καθήκοντά της, προσωπικά, κατέστησα σαφές στον τότε Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, ότι για την Κέρκυρα η ολοκλήρωση των εργατικών κατοικιών συνιστά βασική προτεραιότητα.
Με την αμέριστη στήριξη του Υπουργού και την εξαιρετική συνεργασία με τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, καταφέραμε παρά τις δυσκολίες να βάλουμε το έργο σε μία νέα ρότα που οδήγησε στην σημερινή θετικότατη εξέλιξη.
 
Βεβαίως, δεν σταματάμε εδώ. Στόχος μας είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η παράδοση και των υπολοίπων 108 κατοικιών, αλλά και να προχωρήσει η κατασκευή του αποχετευτικού αγωγού προς Σκάφωνα. Βεβαίως για να λειτουργήσει ο Σκάφωνας απαιτείται η ριζική αναβάθμιση του βιολογικού της περιοχής, έργο το οποίο έχει αναληφθεί από το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και θα πρέπει να γίνει παράλληλα με την κατασκευή του αγωγού.
 
Επιθυμώ να ευχαριστήσω για άλλη μία φορά τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, όπως και το προσωπικό του ΟΑΕΔ Κέρκυρας, αλλά και όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, όπως την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας που με επαγγελματισμό ανταποκρίθηκαν   στην ανάγκη διευθέτησης των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων τους».