Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανάβαση στον Παντοκράτορα με ποδήλατο

Ποδηλασία
27 Σεπτεμβρίου 2016 / 10:35

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις 10:30 το πρωί, θα ξεκινήσει η ανάβαση στον Παντοκράτορα με ποδήλατο.

Ο ποδηλατικός σύλλογος Θράκας Ιππέας με τη συμμετοχή του ποδοσφαιρικού ομίλου Α.Ο. Σπαρτύλα και της κοινωνικης ομάδας Corfu Cycling Routes διοργανώνουν αυτόν τον Open αγώνα ποδηλασίας δρόμου με την ονομασία 2η Ανάβαση Παντοκράτορα. Η εκκίνηση θα γίνει από την Πάνω πλατεία, αλλά θα υπάρχει και «ελεύθερη» εκκίνηση από το λιμανάκι του Ύψου.
 
Η Γενική Προκήρυξη του αγώνα
ΑΡΘΡΟ 1:  Αγώνας Δρόμου:  Κατηγορίες : Ε Εφήβων (αγόρια και κορίτσια) μέχρι 18 ετών. Α1 Ανδρών 18-29 ετων 17χλμ Α2 Ανδρων 30-39 ετών 17χλμ Β1 Βετεράνων 40-49 ετών 17χλμ Β2 Βετεράνων 50-59 ετών 17χλμ Β3 Βετεράνων 60+ 17χλμ Γ 1 Γυναικών 17χλμ
ΑΡΘΡΟ 2: Η διαδρομή του αγώνα είναι όλη ασφάλτινη με 34 χλμ συνολικού μήκους. Τα πρωτα 17 χλμ θα αποτελέσουν προεκκίνηση πίσω από το αυτοκίνητο του αλητάρχη του αγώνα. Στο 17ο χλμ της διαδρομης στο λιμανακι του Ύψου θα δοθεί η εκκίνηση του αγώνα εν κινήσει. Το αγωνιστικό μέρος της διαδρομής περιλαμβάνεται από μια συνεχή ανηφόρα μήκους 17 χλμ με μέση κλίση 5,5% φτάνοντας σε υψόμετρο 810μ όπου θα είναι και ο τερματισμός. Τα συνολικά υψομετρικά και των 34ων χλμ είναι 1000μ.  Υψομετρικά και χάρτες της διαδρομής θα ανακοινωθούν στην σελίδα του Facebook : Corfu Cycling Routes.
ΑΡΘΡΟ 3:  Ο ποδηλατικός αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους παρακάτω κανόνες και με τους κανόνες της Ε.Ο.Π. Για ότι άλλο δεν προβλέπεται θα αποφασίζει επιτόπου η αγωνόδικος επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης των κανονισμών.
ΑΡΘΡΟ 4: ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-Δικαιούνται να συμμετάσχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία,φυσική κατάσταση, άνδρες και γυναίκες. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο πιστοποιημένο εξοπλισμό για το αγώνισμα της ποδηλασιας δρόμου που θα είναι σε άριστη κατάσταση για χρήση αγώνα. Οι μετέχοντες στον αγώνα (αθλητες –συνοδοί) αποδέχονται με τη συμμετοχή τους τον παρόντα κανονισμό και είναι υποχρεωμένοι να τον τηρήσουν. Ολοι οι συμμετέχοντες παίρνουν μέρος με δική τους ευθύνη και υποχρέωση για οποιοδήποτε ατύχημα (τραυματισμό ή θάνατο), φθορά ή απώλεια ή καταστροφή αγωνιστικού υλικού,ρούχων,ποδηλάτων κλπ. Οι δε ανήλικοι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν υπογεγραμμένη δήλωση συμμετοχής από τον κηδεμόνα τους.
ΑΡΘΡΟ 5:  Απαραίτητη προϋπόθεση για την δημιουργία κάθε κατηγορίας είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρείς συμμετοχές. Σε διαφορετική περίπτωση οι ποδηλάτες θα ενταχθούν στην αμέσως μικρότερη κατηγορία.
ΑΡΘΡΟ 6: Οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να :  1.Παρευρίσκονται στην αφετηρία του αγώνα 45’ λεπτα προ της εκκίνησης. 2.Φορούν κατά την διάρκεια του αγώνα προστατευτικό κράνος. 3. Συμπεριφέρονται στον αγώνα προς τους άλλους ποδηλάτες, την αγωνόδικο επιτροπή και τους συνοδούς σύμφωνα με το αθλητικό πνεύμα. 4. Φορούν υποχρεωτικά αριθμούς αναγνώρισης που θα τους δοθούν από τον οργανωτή. Οι διαστάσεις και η παρουσίαση του αριθμού δεν δέχονται μεταβολές. 5. Κατά την διάρκεια της προεκκίνησης οι ποδηλάτες είναι υποχρεωμένοι να βρίσκονται πίσω και σε απόσταση ασφαλείας από το αμάξι της διοργάνωσης.  6. Οι ποδηλάτες αλλά και οι συνοδοί τους είναι υποχρεωμένοι να τηρούν πάντα τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. ΑΡΘΡΟ 7:  ΠΟΙΝΕΣ:  Για το σύνολο των παραπτωμάτων, επιβάλλεται η ποινή του αποκλεισμού από τον αγώνα. Οι ποινές επιβάλλονται από τον Τεχνικό Διευθυντή ή άλλα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.  1.Άρνηση συμμόρφωσης στις υποδείξεις εξουσιοδοτημένων προσώπων της διοργάνωσης. 2.Εσκεμμένη ρύπανση της διαδρομής. 3.Ανάρμοστη (βίαιη συμπεριφορά προς το πρόσωπο της διοργάνωσης ή τους συναθλητές. 4.συντόμευση (κόψιμο) διαδρομής. 5.Χρήση μεταφορικού μέσου για συντόμευση διαδρομής . 6. Απώλεια αριθμού αγώνα.
ΑΡΘΡΟ 8:  Έπαθλα – Βραβεύσεις  1ος Νικητής κάθε κατηγοριας : Χρυσό Μετάλλιο – Δίπλωμα 2ος Αργυρό Μετάλλιο – Δίπλωμα 3ος Χάλκινο Μετάλλιο – Δίπλωμα
ΑΡΘΡΟ 9:  Αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται :  1. Στο κατάστημα Μπογίακης Γιώργος επι της οδού Πολ.Κωνσταντά 24 ,Κέρκυρα , τηλ 26610-36280. Μαζί με την δήλωση συμμετοχής θα γίνεται και παραλλαβεί αριθμού του εκάστοτε αγωνιζόμενου. 2. Για τους αθλητές που θα έρθουν εκτός Κέρκυρας με e-mail στην διεύθυνση [email protected] αναφέροντας : ΕΠΙΘΕΤΟ , ΟΝΟΜΑ, ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ, ΕΤΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ, ΤΟΠΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ, ΣΤΑΘΕΡΟ Ή ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ, ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ , ΟΜΑΔΑ-ΧΟΡΗΓΟ. Η παραλλαβεί των αριθμών των παραπάνω αθλητών θα γίνει την ημέρα του αγώνα στην γραμματεία.  3. Οι αιτήσεις κλείνουν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016.
ΑΡΘΡΟ 10: Το αντίτιμο συμμετοχής είναι 10 ευρω.
ΑΡΘΡΟ 11: Καλύψεις :  1.Τον αγώνα θα καλύψει τόσο η Ελληνική αστυνομία όσο και η ΕΜΕΔ Ειδική Μονάδα Έρευνας Διάσωσης Κέρκυρας μαζί με εθελοντές της διοργάνωσης. 2.Ο Cyclemaster θα καλύψει τον αγώνα οσον αφορά τον τεχνικό τομέα καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα. 3. Αμάξι της διοργάνωσης θα παίξει τον ρόλο της σκούπας σε περίπτωση εγκατάλειψης αθλητή ή τεχνικού προβλήματος . 4. Θα υπάρχουν διαθέσιμα αυτοκίνητα για μεταφορά πραγμάτων και προσώπων από το λιμάνι της Κέρκυρας στον τερματισμό.
ΑΡΘΡΟ 12: Μετά το τέλος του αγώνα θα ακολουθήσει γεύμα στο χωριό του Στρινύλα όπου θα γίνουν και οι απονομές.
ΑΡΘΡΟ 13: ΔΙΑΜΟΝΗ : Asteraki hotel & Apartments Γουβια Κέρκυρα. Τηλ 26610-91988 (η διαμονη δεν περιλαμβάνεται στην τιμή συμμετοχής) ΑΡΘΡΟ 14 : ΠΡΟΣΒΑΣΗ :  Τα δρομολόγια των πλοίων θα τα βρείτε στο τηλ 26613-65200, εισιτήρια ale le tour έχουν έκπτωση. Περισσότερες πληροφορίες στο Facebook : Corfu Cycling Routes.