Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών για Διαπόντια και Λευκίμμη

γιατροί
08 Φεβρουαρίου 2021 / 09:52
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών τόσο για τα Διαπόντια νησιά, όσο και και το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης καθώς και ειδικοτήτων στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας, ανακοίνωσε το πρωί της Κυριακής η γιατρός

 Μαριλένα Μάστορα. 

Σύμφωνα με την σχετική της δήλωση, το έμπρακτο ενδιαφέρον τόσο του Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. Γιάννη Καρβέλη, όσο και του Υπουργείου Υγείας επικυρώνεται με την προκήρυξη των κάτωθι μόνιμων θέσεων στον τομέα της Υγείας της Περιφέρειας.

1. Μία μόνιμη θέση Ιατρού για το Ιατρείο των Οθωνών, της Ερείκουσας και του Μαθρακίου (Ειδικότητα Γενικού Ιατρού, Παιδίατρου ή Παθολόγου).

2. Δύο μόνιμες θέσεις Ιατρών για το Κέντρο Υγείας Λευκίμμης (Ειδικότητα Γενικού Ιατρού ή Παθολόγου).

3. Μία θέση Διευθυντή Αιματολογικού, μία θέση Διευθυντή Παθολογικού , δύο θέσεις Επιμελητή Α΄ για το Τ.Ε.Π. (Ειδικότητα Παθολόγου, Καρδιολόγου ή Πνευμονολόγου), μία θέση Επιμελητή Α΄ Νευρολογίας, μία θέση Επιμελητή Α΄ Νεφρολογίας και δύο θέσεις Επιμελητών Α΄ Πνευμονολογίας για το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας.

Έπειτα από αυτήν την πολύ σημαντική εξέλιξη για τον τομέα της Υγείας στην Κερκυρα και τα Διαποντια νησιά, η Μαριλένα Μάστορα που βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον κ. Καρβέλη, από το νησί των Οθωνών όπου καλύπτει ιατρικά  ως ορθοπεδικός το νησί στο πλαίσιο της εθελοντικής της προσφοράς (απασχόληση των γιατρών στο δημόσιο την περιοδικό της έξαρσης του κορωνοϊού covid-19)  δήλωσε τα εξής:

Είμαι απόλυτα ευτυχής για τον δίαυλο επικοινωνίας που έχω εδώ και καιρό ανοίξει με τον Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. μεταφέροντας του τα υγειονομικά θέματα της Κέρκυρας των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, καθώς και την από κοινού προσπάθεια εξεύρεσης αποτελεσματικών λύσεων στα θέματα Υγείας. 
Η σημαντική αυτή εξέλιξη είναι βαρύνουσας σημασία για όλες τις δομές υγείας της Κέρκυρας, κυρίως όμως για τα Διαποντια νησιά μας, τα οποία υστερούν και ταλαιπωρούνται, εκτός όλων των άλλων, και από ελλειψη γιατρού.

Τα νησιά αυτά μένουν χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό, η επιβίωση των μόνιμων κατοίκων σε καθημερινη βάση είναι ένας αγώνας ενώ η υγεία τους τις περισσότερες φορές εξαρτάται από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες και από την συνδρομή του Λιμενικού Σώματος. Ο αγώνας μας για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των ακριτών μας είναι αδιάκοπος και αποφέρει καρπούς με την προκήρυξη μόνιμων θέσεων γιατρών, αφού έως τώρα καλύπτονταν κυρίως με οπλίτες γιατρούς».
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.