Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μαθητικός διαγωνισμός «Πυθαγόρας» για μαθητές δημοτικού - γυμνασίου

μαθηματικά
04 Φεβρουαρίου 2021 / 10:05
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το παράρτημα Κέρκυρας διοργανώνει τον νέο πρωτότυπο διαγωνισμό στα Μαθηματικά «Πυθαγόρας» για

μαθητές Β, Γ, Δ, Ε και Στ Δημοτικού, Α, Β και Γ Γυμνασίου. Σκοπός του νέου διαγωνισμού «Πυθαγόρας» είναι τα παιδιά να ζήσουν τη μαθηματική εμπειρία και πρόκληση, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο διαγωνισμός δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις καθώς αναφέρεται κυρίως σε ικανότητες. Θα υπάρχουν 6 ομάδες θεμάτων οι οποίες θα καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της υποχρεωτικής εκπαίδευσης. Η 1η ομάδα θα καλύπτει την τάξη Β' Δημοτικού, η 2η ομάδα θα καλύπτει τις τάξεις Γ' και Δ' Δημοτικού, η 3η ομάδα θα καλύπτει τις δύο τελευταίες τάξεις του Δημοτικού, η 4η ομάδα θα καλύπτει την Α' Γυμνασίου, η 5η ομάδα θα καλύπτει την Β' Γυμνασίου και η 6η ομάδα θα καλύπτει την Γ' Γυμνασίου. Η ύλη στην οποία εξετάζεται η κάθε ομάδα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ για τον διαγωνισμό, όπου επίσης είναι αναρτημένο ένα αρχείο το οποίο περιέχει όλες τις βασικές γνώσεις απο τη θεωρία που θα πρέπει να κατέχει ο μαθητής την ημέρα του διαγωνισμού. Το αρχείο αυτό μπορεί ο μαθητής να το εκτυπώσει και να το συμβουλεύεται την ώρα του διαγωνισμού.

Το παράρτημα της ΕΜΕ Κέρκυρας στην προσπάθειά του να αναδείξει τη μαθηματική κουλτούρα, στηρίζει τον διαγωνισμό κι έχει αναλάβει την ευθύνη για την διεξαγωγή του στο νησί μας. Ο διαγωνισμός φέτος θα διεξαχθεί εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά στις 3 Απριλίου 2021. Ο κάθε μαθητής για τη συμμετοχή του πρέπει να έχει στη διαθεσή του ένα ψηφιακό μέσο (pc,laptop,tablet κλπ) καθώς και πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Όπως και πέρυσι για τη συμμετοχή απαιτείται η συνδρομή στο περιοδικό «Πυθαγόρας» με την καταβολή του αντίστοιχου αντιτίμου. Εκτός απο τη δυνατότητα συμμετοχής στο διαγωνισμό θα δωθεί και η έκδοση του περιοδικού για το 2021 σε χρονικό διάστημα που καθορίζεται απο την Μαθηματική Εταιρεία.
 
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.