Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ζωτικά τα προβλήματα στον κλάδο των Ξεναγών

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας
03 Φεβρουαρίου 2021 / 20:22

ΚΕΡΚΥΡΑ (ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ). Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χ. Σταϊκούρα, τον Υπουργό Εργασίας Κ. Χατζηδάκη,

τον Υπουργό Τουρισμού Χ. Θεοχάρη και την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, απέστειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας, με σκοπό να επιστήσει την προσοχή στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένα από τα σωματεία-μέλη του αλλά και όλος ο εν λόγω επαγγελματικός κλάδος, σε πανελλαδικό επίπεδο.

Το ΕΚΚ αναφέρεται στον κλάδο των ξεναγών, όπου η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών του κλάδου αυτού συμπληρώνουν αυτήν τη στιγμή σχεδόν ενάμιση χρόνο πλήρους ανεργίας, ενώ το ειδικό βοήθημα που εισέπραξαν αφορούσε συνολικά μόλις 4 μήνες. Ταυτόχρονα δεν υπήρξε προς αυτούς καμία περαιτέρω διευκόλυνση, όπως έκπτωση ενοικίου.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας στέκεται στο πλευρό των ξεναγών και στηρίζει τα αιτήματά τους ζητώντας:
  1. Να εκδοθεί άμεσα νέα ΚΥΑ για το επίδομα ειδικού  σκοπού για τους μήνες Νοέμβριου  - Δεκεμβρίου από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας.
  2. Να υπάρξει επίσης πρόβλεψη για το επίδομα ειδικού σκοπού για τους πρώτους μήνες του 2021 έως ότου ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.
  3. Ζητούν επίσης να τους δοθεί το εν λόγω επίδομα αναδρομικά για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο του 2020, καθώς τα σύνορα της χώρας τη δεδομένη χρονική περίοδο ήταν κλειστά, με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτη η οποιαδήποτε εργασία για τους ξεναγούς.

Κλείνοντας, η επιστολή αναφέρει: «Αισιοδοξούμε ότι θα εγκύψετε στα σοβαρά προβλήματα -επιβίωσης πλέον- που ταλανίζουν τους συναδέλφους αυτούς, οι οποίοι θεωρούνται, κατά γενική ομολογία, αυτοί που προσθέτουν υπεραξία στο τουριστικό προϊόν, το οποίο και αποτελεί σαφώς την «βαριά βιομηχανία» της χώρας μας».