Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόλις το 1/3 των ποδοσφαιρικών ομάδων στο μητρώο

ΕΠΣΚ
03 Φεβρουαρίου 2021 / 17:02

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η εγγραφή στο μητρώο των αθλητικών σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμόυ είναι μια κίνηση στην οποία προχώρησε

πολύ σωστά το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, με στόχο να μην παίρνουν μέρος στα δρώμενα και στις εκλογικές διαδικασίες, τα «σωματεία - σφραγίδες», τα οποία δεν είναι και λίγα στην Ελλάδα, ενώ παράλληλα να γίνει μία καταγραφή σε όλη τη χώρα.

Δόθηκαν προθεσμίες από την ΓΓΑ που έληγαν, μαζί με τις όποιες διορθώσεις, στις 22 Ιανουαρίου. Μάλιστα όσα είχαν κάνει επιτυχώς την εγγραφή, πήραν το χρηματικό βοήθημα από το κράτος όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση, ενώ για όσα χρειάστηκε να γίνει επανέλεγχος μετά τις 22/1, θα πάρουν τα χρήματα αυτές τις μέρες. Στην Κέρκυρα τα σωματεία είναι δεκάδες, αφού κάθε ερασιτεχνικό σωματείο, σε όλα τα αθλήματα είχε δικαίωμα εγγραφής και της οικονομικής ενίσχυσης των 2.500€.

Στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπου με βάση τους πίνακες της ΓΓΑ μόλις 17 ποδοσφαιρικά σωματεία της Κέρκυρας, τα οποία ανήκουν στην ΕΠΣ Κέρκυρας, είχαν εγγραφεί στο Μητρώο. Δεν έχει ολοκληρωθεί, όπως όλα δείχνουν, ο επανέλεγχος, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχουμε και κάποια άλλα σωματεία τις επόμενες μέρες.
Και αυτό γιατί ενώ η καταληκτική ημερομηνία έγκρισης και ο τελευταίος έλεγχος, ήταν ως τις 22/1, υπάρχουν σωματεία και μετά από αυτήν, π.χ. ο Ηρακλής Αγ. Δέκα ελέγχθηκε και εγκρίθηκε η εγγραφή του στις 1/2, ενώ εξακολουθούν να δίνονται εγκρίσεις ακόμα και σήμερα και φαίνεται ότι αυτό θα συνεχιστεί.

Για το ποδόσφαιρο της Κέρκυρας είναι ιδιαίτερα μικρός ο αριθμός των ομάδων που έχουν επιτυχώς εγγραφεί, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι ενεργά 45 ανδρών και ένα γυναικών. Μιλάμε για εγγραφή του 1/3 περίπου των σωματείων και αναρωτιέται κανείς τι θα γίνει με τα άλλα. Ίσως δοθεί μια παράταση, αφού η αλήθεια είναι πως θέλει πάρα πολύ δουλειά η συγκέντρωση δεκάδων δικαιολογητικών και στη συνέχεια η επιτυχημένη εγγραφή.

Οι ομάδες  που είναι στο μητρώο (ως και 3/2/2021) είναι οι εξής: ΑΕ Λευκίμμης, Όλυμπος, ΟΦΑΜ, Θιναλιακός, Παξοί,  Αναγέννηση Περιβολίου, Βολίδα, Κεραυνός Αγίου Νικολάου, ΑΕ Φαιάκων, Μπενίτσες, Κοντόκαλι, Κεραυνός Δραγωτινών, Μ. Αλέξανδρος, Ομόνοια, Ορφέας Κανονιού, ΓΕ Θιναλίου και Ηρακλής Αγ. Δέκα.