Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς οριστική διακοπή η σεζόν 2020-21;

Ποδόσφαιρο
01 Φεβρουαρίου 2021 / 16:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Καμία ενημέρωση για τα πρωταθλήματα της Football League και Γ΄ Εθνικής που περιμένουν επανεκκίνηση

ΑΘΗΝΑ. Στην καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής 29/1 για τον κορονωϊό, δεν ειπώθηκε το παραμικρό από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά για τα πρωταθλήματα της Football League, της Γ' Εθνικής αλλά και για τις υπόλοιπες κατηγορίες, στις οποίες, οι Ομοσπονδίες, έχουν ζητήσει επίσημα την επανεκκίνησή τους.

Την περασμένη εβδομάδα Υπήρξε δέσμευση του Ν. Χαρδαλιά αλλά και σχετικές δηλώσεις του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη, ότι την Παρασκευή θα ξεκαθάριζε η μοίρα των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων, κάτι τέτοιο όμως δεν συνέβη και απ’ ότι φαίνεται, η αγωνιστική σεζόν 2020 – 2021, οδεύει προς οριστική διακοπή.
 
Χαρδαλιάς: H αθλητική δραστηριότητα λόγος μετάδοσης του covid
 
O υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής, Βάνα Παπαευαγγέλου, με την τοποθέτησή τους την Παρασκευή 29/1 στην ενημέρωση για την πορεία του covid-19 αναφέρθηκαν και στον αθλητισμό. Κυρίως τον ερασιτεχνικό όπου τα χιλιάδες σωματεία στην Ελλάδα περίμεναν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν προπονήσεις. Όμως η αναφορά τους ότι «υπάρχει ζήτημα με τον αθλητισμό», δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας και ουσιαστικά κρατάει στον γύψο τα όνειρα και τις ελπίδες για επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού.

Έδωσαν εξηγήσεις μετά από ερωτήσεις που δέχτηκαν για την επανεκκίνηση του αθλητισμού και ειδικότερα για τις μικρές ηλικίες. Από αυτά που είπε η κα Παπαευαγγέλου προκύπτει ότι η επιτροπή εκτιμά ότι το άνοιγμα των αθλητικών κέντρων θα μπορούσε να οδηγήσει σε διάδοση του ιού, επομένως υπάρχει ζήτημα με τον αθλητισμό και στις μικρές ηλικίες. Συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Είναι λίγο νωρίς να μιλήσουμε για το άνοιγμα των κλειστών χώρων των αθλητικών κέντρων, για δύο λόγους: Στην άθληση δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε πολύ κοντά σ’ επαφή με τους συναθλητές μας και είναι τεκμηριωμένο ότι η μπάλα αποτελεί καλό μεταφορικό μέσο για τον ιό. Είναι κάτι που το έχουμε στο μυαλό μας και με την πρώτη ευκαιρία θα οδηγήσουμε τα παιδιά μας στα γήπεδα για να αθληθούν και να είναι ευτυχισμένα».

Ίδια περίπου τοποθέτηση έγινε και από τον Ν. Χαρδαλιά που σημείωσε: «Σε περιπτώσεις που είχαμε έξαρση της πανδημίας μέσα στους κορυφαίους 4-5 λόγους μετάδοσης που προέκυπταν από την ιχνηλάτηση, δυστυχώς ήταν και η αθλητική δραστηριότητα, είτε σε ανοιχτές, είτε σε κλειστές δομές. Μάλιστα με μέσο όρο ηλικίας τα 17-18 έτη».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια