Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Θέσεις στάθμευσης ΑμΕΑ σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του νησιού

ΑΜΕΑ
01 Φεβρουαρίου 2021 / 10:45

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σημεία στάθμευσης Ατόμων με Αναπηρία στο σύνολο των Δημοτικών Ενοτήτων Νήσων οργανώνει να δημιουργήσει η αρμόδια

αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας.
 Για το σκοπό αυτό με επιστολή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Σκούπουρας έχει ζητήσει από τους προέδρους των Τοπικών Ενοτήτων να καταθέσουν πρόταση με τα πλέον πρόσφορα και κατάλληλα σημεία ώστε στη συνέχεια οι υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τη σχετική μελέτη με τις απαιτούμενες προϋποθέσεις και να προχωρήσει η διαδικασία της ειδικής σήμανσης και δημιουργίας των θέσεων.
Υπόψη θα ληφθεί και το γεγονός ότι ορισμένες περιοχές είναι άκρως τουριστικές και το καλοκαίρι, υπό φυσιολογικές συνθήκες, εξυπηρετούν χιλιάδες επισκέπτες.
Τα σημεία στάθμευσης οχημάτων Ατόμων με Αναπηρία δεν θα υπερβαίνουν τα τρία σε κάθε τοπική κοινότητα ενώ σημειώνεται ότι θα οριστικοποιηθούν από την αρμόδια δημοτική υπηρεσία μετά και από απόφαση των τοπικών συμβουλίων. Πρέπει να αναφερθεί ότι κάθε Κοινότητα θα υποχρεούται να μεριμνά εντός της εδαφικής περιοχής της για την απαγόρευση σε μη δικαιούχους να σταθμεύουν ή να οικειοποιούνται τις εν λόγω θέσεις.
Διευκρινίζεται τέλος ότι δικαίωμα για στάθμευση στις θέσεις αυτές θα έχουν ΑμεΑ που είναι κάτοχοι της Ευρωπαϊκής Κάρτας Στάθμευσης ή έχουν έγγραφο γνωστοποίησης Αναπηρίας από ΚΕ. Π.Α.