Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα, με κατάγματα στο χειρουργείο

εργατικό ατύχημα
30 Ιανουαρίου 2021 / 20:56

Με δυο ανακοινώσεις οι αντιπρόσωποι στη γ.σ. του Εργατικού Κέντρου και ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων αναφέρονται σε σοβαρό εργατικό ατύχημα που έγινε σε σούπερ μάρκετ στον Σαρόκο, που ανακαινίζεται.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε εργατικό ατύχημα στο σούπερ μάρκετ στο Σαρόκου, αναφέρονται οι ανακοινώσεις των σωματείων του ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Παρασκευή το ατύχημα έγινε στο υποκατάστημα της τοπικής αλυσίδας σούπερ μάρκετ "SYNKA-Δήμητρα" στο Σαρόκο, στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας, κατά την διάρκεια εργασιών ανακαίνισης. Εργαζόμενος περίπου 60 ετών, ιδιωτικού συνεργείου, που έχει αναλάβει τις εργασίες, έπεσε από ύψος πολλών μέτρων όταν κατέρρευσε τμήμα της στέγης του υποκαταστήματος, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό και να πέσει πάνω στα ράφια με τα προϊόντα. Το γεγονός συνέβη γύρω στις 14:00 με το κατάστημα να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, με εργαζόμενους και πελάτες εντός αυτού!
Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο με κατάγματα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των σωματείων, ο εργαζόμενος είναι ανασφάλιστος!
 
Στην ανακοίνωση αντιπροσώπων των σωματείων στο Εργατικό Κέντρο, καταγγέλλεται η έλλειψη μέτρων προστασίας. η επιχείρηση συγκάλυψης του εργατικού ατυχήματος ενώ ζητείται ενημέρωση για τις ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου, της αστυνομίας, του ΚΕΠΕΚ Ηπείρου και ακολούθως του εισαγγελέα, ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, να ασφαλιστεί αν δεν είναι ασφαλισμένος ο εργαζόμενος, να διασφαλιστεί σε κάθε περίπτωση η αποκατάσταση της υγείας του με δαπάνη του εργοδότη, να αποζημιωθεί από τον εργοδότη για το διάστημα που θα μείνει εκτός εργασίας λόγω του ατυχήματος. 
 
Και η ίδια ανακοίνωση καταλήγει: «Τέλος απαιτούμε από το ΚΕΠΕΚ Ηπείρου αφού ενισχυθεί εκτάκτως με το απαραίτητο προσωπικό να προχωρήσει σε σαρωτικούς ελέγχους (με την παρουσία συνδικαλιστών) σε όλους τους εργασιακούς χώρους της Κέρκυρας που αυτή την περίοδο κατασκευάζουν νέα ή ανακαινίζουν παλιά κτίρια με στόχο την πρόληψη και την αποτροπή νέων εργοδοτικών εγκλημάτων».