Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Την θεσμοθέτηση Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων, ζητάει το περιφερειακό συμβούλιο

πιν
30 Ιανουαρίου 2021 / 18:55

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη θεσμοθέτηση Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων, παράλληλα με την ενεργοποίηση των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, τα οποία ωστόσο, δεν λειτούργησαν αν και είχαν προβλεφθεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τη θεσμοθέτηση Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων, παράλληλα με την ενεργοποίηση των αντίστοιχων Δημοτικών Συμβουλίων Νέων, τα οποία ωστόσο, δεν λειτούργησαν αν και είχαν προβλεφθεί με τους νόμους: 34143 του 2006 (ΦΕΚ 41/Α /27-02-06) και 3577 του 2007 (ΦΕΚ 130/Α/08-06-2007), εισηγήθηκε στον Υπουργό Εσωτερικών, η Περιφερειάρχης, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.
Το θέμα εισηγήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων στη συνεδρίαση της 30ης Ιανουαρίου 2021, 
 
«Στην Περιφέρεια μας δεν υπάρχουν οργανωμένα κινήματα νέων ανθρώπων, ούτε δομές κρατικές ή της τοπικής αυτοδιοίκησης που δημιουργούν προϋποθέσεις για να βρεθούν οι νέοι στην καρδιά των εξελίξεων ή να συμμετέχουν στον δημόσιο διάλογο ή να έχουν πηγή πληροφόρησης για τις ευκαιρίες, τις δυνατότητες και τις υποχρεώσεις τους στον σύγχρονο κόσμο. Την εποχή αυτή των μεγάλων προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, του μετασχηματισμού προς μια νέα οικονομία, ψηφιακή και πράσινη, του ηυξημένου παγκόσμιου ανταγωνισμού, των ραγδαίων εξελίξεων στην αγορά εργασίας και των εκπαιδευτικών συστημάτων, η επικοινωνία με τους νέους ανθρώπους είναι ζωτικής σημασίας για το δικό τους μέλλον και για το μέλλον της κοινωνίας», είπε.
 
Η Περιφερειακή Αρχή προτείνει την δημιουργία Forum των Νέων της Περιφέρειας με συμμετοχή νέων από όλα τα νησιά των Περιφερειακών Ενοτήτων με ισόρροπη συμμετοχή των δύο φύλων ηλικίας 15-28 ετών, που θα συνεδριάζουν σε ολομέλεια, αλλά και σε Επιτροπές.
 
Η εισήγηση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το περιφερειακό συμβούλιο.