Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εργατικό Κέντρο: Όχι στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

Εργατικό Κέντρο
28 Ιανουαρίου 2021 / 12:28
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας συντασσόμενο με τις θέσεις της Γ.Σ.Ε.Ε., της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, άλλων Εργατικών Κέντρων, αλλά και πολλών καταναλωτικών ενώσεων, εκφράζει

για μία ακόμη φορά την πάγια αντίθεσή του στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, όπως άλλωστε κάθε χρόνο πράττει θεσμικά και προς το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Δηλώνουμε την αντίθεσή μας στη μεθοδευμένη προώθηση αυτού του μέτρου από την Κυβέρνηση, η οποία με αφορμή την πανδημία και εν μέσω αυτής, νομοθέτησε τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων για όλες τις Κυριακές.
Την ώρα που όλος ο εμπορικός κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση μετά από δυόμιση
καθοριστικούς μήνες με κλειστά μαγαζιά και τους εμποροϋπαλλήλους σε αναστολή, η Κυβέρνηση δράττεται την ευκαιρία να ικανοποιήσει την πολυετή επιδίωξη των μεγάλων αλυσίδων και των πολυεθνικών για εφταήμερη εργασία.
 
Καλούμε τους μικροεπιχειρηματίες αλλά και τους καταναλωτές να αποτρέψουν στην πράξη την επιδιωκόμενη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας που εμφανώς πλήττει εργατικά δικαιώματα υπέρ της μεγέθυνσης του κέρδους των μεγάλων επιχειρήσεων.
Η κατάργηση αυτή, όπως είναι επόμενο, θα εντείνει τις ολιγοπωλιακές καταστάσεις
που έχουν αρχίσει ήδη και διαμορφώνονται στο χώρο των εμπορικών καταστημάτων, γεγονός που θα εξαφανίσει τον υγιή ανταγωνισμό και θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερα λουκέτα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, παραβιάζει θεμελιώδη και συνταγματικά κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, αναστατώνοντας την προσωπική ζωή και τη γαλήνη χιλιάδων οικογενειών.
Και σε αυτήν την περίπτωση το μόνο αλλά και σημαντικότερο όπλο βρίσκεται στα
χέρια των καταναλωτών και των εργαζομένων: Η δύναμη της επιλογής.

Όλοι εμείς μπορούμε να φωνάξουμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και να το μετουσιώσουμε σε πράξη επιλέγοντας επιχειρήσεις που σέβονται την κυριακάτικη αργία.

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.