Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σπύρος Σπύρου: ανάγκη ολοκλήρωσης διαδικασιών για τον λιμενίσκο Γουβιών

λιμενίσκος Γουβιών
28 Ιανουαρίου 2021 / 10:15
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την αναγκαιότητα άμεσης ολοκλήρωσης όλων των διαδικασιών για την προώθηση και κατασκευή του έργου βελτίωσης του αλιευτικού λιμενίσκου Γουβιών επισημαίνει με εισήγησή του στο Περιφερειακό

Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης «Ιόνιος Συμμαχία» Σπύρος Σπύρου.
Ο κ. Σπύρου κάνει γνωστό ότι η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και αναφέρεται αναλυτικά σε σειρά ενεργειών, μελετών και εγκρίσεων που έχουν  ήδη προχωρήσει, κυρίως κατά τη διάρκεια της θητείας του στην περιφερειακή αρχή.

Παρά ταύτα, τα τελευταία  χρόνια η υπόθεση των συμπληρωματικών έργων στον λιμενίσκο, που βρίσκεται στο βόρειο άκρο της παραλίας Γουβιών, παραμένει στάσιμη. Ο επικεφαλής της «Ιονίου Συμμαχίας» και πρώην Περιφερειάρχης, τονίζει ότι πλέον θα πρέπει  σταματήσει η ασυνέπεια και η ανακολουθία σε σειρά προφορικών υποσχέσεων που έχουν δοθεί στους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι, θέτουν ως πάγιο αίτημα την βελτίωση των συνθηκών στο φυσικό αυτό καταφύγιο μικρών αλιευτικών σκαφών.

Ουσιαστικά πρόκειται για λιμενικό έργο μικρού μεγέθους και προϋπολογισμού που αποκαλύπτει όμως μετά από σχεδόν μία δεκαετία, χαρακτηριστικά πολιτικής αδιαφορίας επί ενός δίκαιου όπως το χαρακτηρίζει αιτήματος
Η αναγκαιότητα κατασκευής του έργου αυτού εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια εξωραϊσμού της τουριστικής αυτής περιοχής και προκειμένου να δημιουργηθούν σύγχρονες και ασφαλέστερες υποδομές για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στα αλιευτικά σκάφη που ελλιμενίζονται εκεί.
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.