Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πάρτε πίσω τις χουντοαπαγορεύσεις, ζητάει η αντικαπιταλιστική Αριστερά στα Ιόνια για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων

αντικαπιταλιστική αριστερά
27 Ιανουαρίου 2021 / 19:49

Η πραγματική αιτία δεν είναι άλλη από την παρεμπόδιση της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης των Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων που με δεκάδες αποφάσεις τους έχουν ανακοινώσει την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια την Πέμπτη 28/1/21, λέει η αντικαπιταλιστική Αριστερά.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με πρόσχημα -και όχι με αιτία- τον περιορισμό της πανδημίας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά σήμερα τα ξημερώματα, την απαγόρευση των υπαίθριων συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων, από σήμερα στις 6 το πρωί έως και τη Δευτέρα 1η Φλεβάρη.
 
Η πραγματική αιτία δεν είναι άλλη από την παρεμπόδιση της ελεύθερης δημοκρατικής έκφρασης των Γενικών Συνελεύσεων των Φοιτητικών Συλλόγων που με δεκάδες αποφάσεις τους έχουν ανακοινώσει την οργάνωση κινητοποιήσεων ενάντια στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης για τα Πανεπιστήμια την Πέμπτη 28/1/21.
 
Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα δεκάδες φοιτητικοί σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα βγήκαν στους δρόμους -τηρώντας όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας- διεκδικώντας το άνοιγμα των Πανεπιστημιακών Σχολών, τον τερματισμό της τηλε-εκπαίδευσης, την διενέργεια μαζικών τεστ σε όλο το προσωπικό της ακαδημαϊκής κοινότητας και την ακύρωση των κυβερνητικών προθέσεων για εγκατάσταση ένοπλης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας.
 
Παρά το γεγονός ότι το δημοσιευμένο ΦΕΚ αναφέρεται στην εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας, ο καθηγητής μικροβιολογίας και μέλος της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων Αλ. Βατόπουλος, ερωτηθείς στο κανάλι του ΣΚΑΪ αν υπήρχε εισήγηση για το θέμα από την Επιτροπή, απάντησε αρνητικά.

Επαναλαμβάνεται συνεπώς το σκηνικό της χουντικής απαγόρευσης της φετινής πορείας του Πολυτεχνείου κατά την οποία η Κυβέρνηση είχε εξαπολύσει ένα άνευ προηγουμένου όργιο καταστολής και βίας απέναντι στους διαδηλωτές.
Με περισσή υποκρισία και χωρίς να έχει επιτελέσει καμία πρόοδο τόσο στο θέμα του εμβολιασμού, όσο και της στήριξης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, η Κυβέρνηση επιτρέπει δεκάδες άλλου τύπου συναθροίσεις και μάλιστα σε κλειστούς χώρους (εμπορικά κέντρα, εργοστάσια, call-centers, σουπερ-μάρκετ), ενώ την ίδια στιγμή απαγορεύει επιλεκτικά τις δημόσιες συναθροίσεις που στρέφονται ενάντια στην πολιτική της.

Πρόκειται ξεκάθαρα για αντιδημοκρατική εκτροπή την οποία η Κυβέρνηση οφείλει να ανακαλέσει.
Καλούμε εργατικά σωματεία και μαζικούς φορείς να καταδικάσουν έμπρακτα και να αμφισβητήσουν στην πράξη το καθεστώς αστυνομοκρατίας που επιχειρείται να επιβληθεί.