Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα ο μοναδικός διεθνής αγώνας που θα διεξαχθεί φέτος στην Ελλάδα

Ιστιοπλοΐα
27 Ιανουαρίου 2021 / 16:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εφόσον όλα πάνε καλά με την πανδημία, οι φίλοι της ιστιοπλοΐας θα έχουν τη δυνατότητα να δουν στην Κέρκυρα τον μοναδικό διεθνή αγώνα

για φέτος στην Ελλάδα, που θα διεξαχθεί 13 με 16 Μαΐου. Μια εκδήλωση που θα φέρει αρκετό κόσμο στο νησί από όλη την Ευρώπη για το Corfu Match που διοργανώνεται από το Corfu Sailing Club. Πολλά θα κριθούν από την πορεία του covid-19 αφού αν υπάρξει έγκαιρα ύφεση, τότε θα έχουμε πολλές συμμετοχές και κάτι τέτοιο θα είναι διαφήμιση για την Κέρκυρα.

Ο διοργανωτής σε ανάρτησή του αναφέρει: «Το Corfu Match, που διοργανώθηκε από το Corfu Sailing Club, επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο European Match Race Tour για το 2021. Μετά από ένα δύσκολο 2020 λόγω της πανδημίας με το COVID-19, όπου το Corfu Match έπρεπε να ακυρώσει την εκδήλωση, οι διοργανωτές ήδη ανυπομονούν για το 2021 με μεγάλα νέα. Το Corfu Match, ο μοναδικός διεθνής αγώνας στην Ελλάδα είναι μέρος του κύρους European Match Race Tour. Οι καλύτερες ομάδες αγώνων από την Ευρώπη συμμετέχουν στην περιοδεία και αναμένεται να είναι στην Κέρκυρα από τις 13 έως τις 16 Μαΐου για το Corfu Match του 2021 που θα είναι πολύ συναρπαστικό. Έξι στάσεις συν το Grand Final έχουν προγραμματιστεί για τον Ευρωπαϊκό Αγώνα 2021 στη Γαλλία, τη Σουηδία, το Μαυροβούνιο, τη Ρωσία, την Αυστρία και μεταξύ αυτών και στην Κέρκυρα.

Το Corfu Match διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2013 και αμέσως αγκαλιάστηκε από τις καλύτερες ομάδες στην Ελλάδα καθώς ήταν το πρώτο αγωνιστικό γεγονός μακριά από την Αθήνα. Το 2018 η εκδήλωση έγινε για πρώτη φορά διεθνές γεγονός με τη συμμετοχή 10 ομάδων από την Ελλάδα και όλη την Ευρώπη. Ο αγώνας της Κέρκυρας σήμερα θεωρείται το πιο σημαντικό γεγονός στην Ελλάδα και τώρα στοχεύει ακόμη υψηλότερο για το 2021, επιλέγοντας να γίνει μέρος στο European Match Race Tour. Το Corfu Match πραγματοποιείται στο κέντρο της όμορφης πόλης της Κέρκυρας, στον κόλπο της Γαρίτσας όπου είναι ορατό σε όλη την πόλη και διοργανώνεται από το διάσημο ιστιοφόρο Corfu Sailing Club που βρίσκεται μέσα στο παλιό φρούριο της Κέρκυρας, σε μια φανταστική περιοχή που περιβάλλεται από αρχαιολογικός χώρος του Παλαιού Φρουρίου. Είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στο Ιόνιο Πέλαγος και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα.

Το Club θα είναι πολύ περήφανο που σας καλωσορίζει για τον αγώνα του 2021 στην Κέρκυρα. Η Ειδοποίηση του Αγώνα έχει ήδη δημοσιευτεί και μπορείτε ήδη να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας να συμμετάσχετε στην εκδήλωση».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια