Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χαμηλός ο ρυθμός του εμβολιασμού στην Κέρκυρα

εμβόλιο
26 Ιανουαρίου 2021 / 20:45

Η καθυστέρηση πάντως αποδίδεται σε εκείνην της προμήθειας των σκευασμάτων, γεγονός που απασχολεί πολλές Χώρες της Ευρώπης.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ούτε δυο χιλ. είναι οι εμβολιασμένοι στην Κέρκυρα από τις 28/12, που ξεκίνησε η διαδικασία στη Χώρα. Στην πραγματικότητα στο νησί, ο εμβολιασμός ξεκίνησε στις 11 Ιανουαρίου αφού το γενικό εδώ νοσοκομείο ήταν στην τελευταία λίστα των ιδρυμάτων υγείας, στα οποία ξεκίνησε ο εμβολιασμός των στελεχών τους.

Μέχρι σήμερα στην Κέρκυρα έχουν εμβολιαστεί 1745 άτομα, συνολικά. Την Τρίτη εμβολιάστηκαν 186 συμπολίτες μας και όπως παρατηρούν υγειονομικές πηγές στο enimerosi.com, με αυτόν τον ρυθμό θ' αργήσει η επίτευξη της ανοσίας της κοινωνίας ώστε να απελευθερωθεί το γρηγορότερο από τα περιοριστικά μέτρα.

Η καθυστέρηση πάντως αποδίδεται σε εκείνην της προμήθειας των σκευασμάτων, γεγονός που απασχολεί πολλές Χώρες της Ευρώπης. Η Ιταλία ως γνωστόν έχει ανακοινώσει ότι θα κινηθεί με ένδικα μέσα κατά των εταιρειών, παραγωγών του εμβολίου για (καθ)υστέρηση έναντι των συμφωνημένων ρυθμών παράδοσης των εμβολίων.
 
Οι φαρμακοποιοί
 
Τη Δευτέρα πάντως, ξεκίνησε στην Κέρκυρα και ο εμβολιασμός των φαρμακοποιών και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του συλλόγου, το πρώτο μέλος του, που εμβολιάστηκε είναι ο Κωνσταντίνος Βλάχος (φωτο) την Δευτέρα 25/1 στις 9:45.

Μέχρι σήμερα έχει εμβολιαστεί περίπου το 20% των μελών του φαρμακευτικού συλλόγου ενώ πιστεύεται ότι στο τέλος του μήνα το μεγαλύτερο ποσοστό των μελών του Συλλόγου θα έχει ήδη εμβολιαστεί. Σύμφωνα με τις προθέσεις εμβολιασμού το συντριπτικό ποσοστό των φαρμακοποιών της Κέρκυρας δήλωσε ότι θέλει να εμβολιαστεί μια πράξη που είναι φυσική συνέχεια της συλλογικής προσπάθειας των μελών για την σωστή αντιμετώπιση της πανδημίας.

Άλλωστε από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, τα φαρμακεία της Κέρκυρας είχαν δώσει το παράδειγμα σε όλες της επιχειρήσεις για την σωστή και ασφαλή εξυπηρέτηση των πολιτών. Σε πολύ σύντομο διάστημα θα εμβολιαστούν και οι βοηθοί φαρμακείου αλλά και οι υπάλληλοι φαρμακείων έτσι ώστε να θωρακιστούν οι επιχειρήσεις και κατ΄επέκταση το προσωπικό τους έναντι της νόσου, σύμφωνα πάντα με την ίδια ανακοίνωση.