Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εντείνονται οι έλεγχοι για τα περιοριστικά μέτρα ενόψει της λειτουργίας Γυμνασίων/Λυκείων

κορονοϊός
26 Ιανουαρίου 2021 / 19:50

Ένταση των ελέγχων εκεί που συγκεντρώνεται ο κόσμος αλλά και της προσοχής στους κανόνες προστασίας, είναι η απόφαση σύσκεψης περιφερειακών παραγόντων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η σύσκεψη έγινε με πρωτοβουλία της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, το μεσημέρι της Τρίτης 26 Ιανουαρίου 2021. Σε ρόλο συντονιστή ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Μηλιώτης. Συμμετείχαν εκπρόσωποι και από τους έντεκα Δήμους της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Αντιπεριφερειάρχες, Διευθυντές Υπηρεσιών της Π.Ι.Ν., εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό) απ’ όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, εκπρόσωποι των Δομών Υγείας των νησιών, εκπρόσωποι των Εμπορικών Συλλόγων και της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης.
 
Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων βρίσκεται σε εγρήγορση για την αποφυγή της διασποράς του Covid19, με αφορμή τα νέα δεδομένα, όπως το άνοιγμα των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου.
 
Η εντατικοποίηση των ελέγχων στο λιανικό εμπόριο, ιδιαίτερα στα μεγάλα καταστήματα, όπου διαπιστώνεται συχνά μεγάλος συγχρωτισμός πολιτών, αλλά και σε άλλα σημεία, όπου παρατηρείται αντίστοιχο φαινόμενο, η αύξηση των ελέγχων στα λιμάνια και η συχνότερη παρουσία όλων όσοι έχουν δημόσιο λόγο και θέσεις ευθύνης στα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης προκειμένου να περάσει στην κοινωνία το μήνυμα ότι πρέπει όλοι να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τους κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας. Παράλληλα υπήρξε δέσμευση από πλευράς των εκπροσώπων των Δήμων ότι στο επόμενο διάστημα θα αναπτύξουν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των τοπικών κοινωνιών ως προς τους τρόπους αποφυγής της διασποράς του Covid19.