Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Δώρο στους ξενοδόχους από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό

τουρισμός
26 Ιανουαρίου 2021 / 19:20

Ανακοίνωσαν ως «επιτυχίες», προθέσεις της κυβέρνησης για ζητήματα του κλάδου που διατυπώθηκαν απ την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας σε μεταξύ τους συνάντηση.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Είναι πάγια τακτική του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού να απέχει από κάθε αγώνα και διεκδίκηση των εργαζομένων, να χλευάζει τα ταξικά συνδικάτα και τους εργαζόμενους που αγωνίζονται και στην συνέχεια ως λαγοί της κυβέρνησης,(έχοντας την εκ των έσω πληροφόρηση) να ανακοινώνουν ως ‘’επιτυχίες’’ τους ότι κατάφεραν να αποσπάσουν οι εργαζόμενοι με τους αγώνες τους.
 
Πρωτοπόρος σ αυτή την τακτική είναι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού Τουρισμού και τα γελοία φερέφωνα της, η ληγμένη προσωρινή Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας που συνεχίζει να κρατά παράνομα τα βιβλία και την σφραγίδα , καθώς και το σωματείο ‘’φάντασμα’’ του Επισιτισμού Τουρισμού που ο Πρόεδρος του εργάζεται σε σούπερ μάρκετ!

Σήμερα για άλλη μία φορά ανακοίνωσαν ως «επιτυχίες», προθέσεις της κυβέρνησης για ζητήματα του κλάδου που διατυπώθηκαν απ την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας σε μεταξύ τους συνάντηση. 
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά αναφέρουν ως επιτυχία της Ομοσπονδίας την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας με την οποία παρέδωσαν στους ξενοδόχους τα ρεπό, καταδίκασαν σε μείωση μισθού χιλιάδες εργαζόμενους που εργάζονται σε ξενοδοχεία κάτω των είκοσι δωματίων, καθώς και μία ολόκληρη κατηγορία εργαζομένων (την 4η) όπου οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται για τρεις σαιζόν με μειωμένους μισθούς, ενώ ανοίγει ο δρόμος για απολύσεις, ώστε να γίνουν όλοι οι ξενοδοχοϋπάλληλοι νεοπροσλαμβανόμενοι. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι προσεκτικοί, να αναμένουν την ψήφιση ή την θεσμοθέτηση κάθε διάταξης που τους αφορά, γιατί δεν είναι λίγες οι φορές που η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό για να αποπροσανατολίσει τους εργαζόμενους.

Το Συνδικάτο θα ανακοινώσει υπεύθυνα στους εργαζόμενους και θα συντονίσει τον αγώνα για την εφαρμογή στην πράξη κάθε κατάκτησης, που έρχεται ως αποτέλεσμα του αγώνα των εργαζομένων και μόνον.
Όσο για την κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας έχουμε προειδοποιήσει έγκαιρα τους ξενοδόχους ότι αυτά που τους παρέδωσαν οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές μόνο ως όνειρο θερινής νυκτός θα τα δούν να υλοποιούνται.

Την Παρασκευή 29 Γενάρη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο του κλαδικού συνδικάτου ώστε να αποφασίσει την τακτική σχετικά με την κλαδική σύμβαση και την οργάνωση του συλλαλητηρίου του κλάδου για τις 8 Φλεβάρη.