Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πιέσεις για να ξεκινήσει το μπάσκετ

ΕΣΚΑΒΔΕ
26 Ιανουαρίου 2021 / 16:44
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δέκα ερασιτεχνικές ομάδες ανδρών μπάσκετ έχει η Κέρκυρα σε Α΄ και Β΄ ΕΣΚΑΒΔΕ, αλλά και αυτά τα πρωταθλήματα διεκόπησαν

και πλέον η αγωνία για το αν και πότε θα ξαναρχίσουν είναι αυτό που τις απασχολεί.
Όταν όμως πέραν της Α1 ανδρών τίποτε άλλο δεν κινείται στη χώρα, με την Α1 γυναικών απλά να έχει πάρει άδεια για προπονήσεις από 1/1, αντιλαμβάνεται κανείς ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες, όπως Α2, Β΄ και Γ΄ Εθνική, που έχουν σειρά πριν τις ερασιτεχνικές ομάδες.

Λογικό είναι οι ομάδες της Κέρκυρας να περιμένουν να ξεκινήσουν οι παραπάνω κατηγορίες για να έρθει η σειρά τους. Και ίσως μια χαραμάδα ελπίδας φαίνεται στο βάθος με τις δηλώσεις του Α. Γολέμη, όπου στην κλήρωση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου, ο Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ, αναφέρθηκε στο «λουκέτο» των τριών μηνών μέχρι σήμερα στο Ερασιτεχνικό μπάσκετ και είπε χαρακτηριστικά:
«Προσπαθούμε να πιέσουμε να ξεκινήσει το μπάσκετ. Έχουμε κάνει αρκετές επαφές με παίχτες και σωματεία. Οι προσπάθειές μας έχουν γίνει και γραπτώς και με προσωπική παρέμβαση, να πιέσουμε την Κυβέρνηση εφόσον μπορούν να μας δώσουν το ΟΚ για να μπορούμε να συνεχίσουμε. Νομίζω ότι είμαστε κοντά, έτσι όπως με άφησε να καταλάβω, στην τελευταία μας συνάντηση ο Γ.Γ. Αθλητισμού, πως την Παρασκευή αυτή θα βγει μια απόφαση για τις χαμηλότερες κατηγορίες. Έχουμε 2-3 εναλλακτικές λύσεις για το πότε θα αρχίσουν εκ νέου τα Ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ανάλογα με το πότε θα μας εγκρίνουν την έναρξη της προετοιμασίας. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, με το τέλος των πρωταθλημάτων να είναι περίπου ή λίγο πιο μετά από τότε που είχαμε αποφασίσει προ κορωνοϊού».

Υπάρχει όμως και μια παράμετρος που δεν ξέρει κανείς πόσο θα επηρεάσει την επιστροφή των ομάδων στο παρκέ για προπονήσεις και αγώνες. Και αυτή είναι η άρνηση πολλών ομάδων να επιστρέψουν σε Πανελλαδικά πρωταθλήματα με δικαιολογία το οικονομικό κομμάτι που χωρίς βοήθεια από την πολιτεία δεν θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν. Αλλά δεν είναι τόσο απλή η επιστροφή γιατί πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δουν οι ομάδες τα πρωτόκολλα που θα ισχύουν. Το πλαίσιο των πρωτοκόλλων θα καθορίσει φυσικά η Επιτροπή Λοιμοξωλόγων και θα το διαμορφώσει η Πολιτεία.
Επίσης είναι πάρα πολύ καθοριστικό και το τι θα γίνει με το οικονομικό βάρος των τεστ για τον Covid-19, τα οποία φυσικά θα είναι υποχρεωτικά στα πρωταθλήματα. Αναμονή σε όλα αυτά, με την ελπίδα ότι την Παρασκευή 29/1 θα συζητηθεί στην επιτροπή και το θέμα για τις μικρότερες κατηγορίες.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια