Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μία εβδομάδα ακόμα αναμονή για ΑΕΛ, ΟΦΑΜ και ΑΟΚΚ

Γ΄ Εθνική
25 Ιανουαρίου 2021 / 16:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Από εβδομάδα σε εβδομάδα ανανεώνονται οι ελπίδες ότι η επιτροπή των λοιμοξιωλόγων θα ανάψει το πράσινο φως για την επανεκκίνηση

της αγωνιστικής δραστηριότητας σε Football League, Γ΄ Εθνική και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Οι αναβολές στις συζητήσεις των αρμοδίων είναι πάρα πολλές, λογικό με βάση την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, με την αγωνία για τις κατηγορίες αυτές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν και το 97% των ενεργών αθλητών, να «χτυπάει κόκκινο».
ΑΕ Λευκίμμης, ΟΦΑΜ και ΑΟΚ Κέρκυρα είναι σε αναμμένα κάρβουνα καθώς βλέπουν να περνάει ο καιρός, ενώ φτάνουμε στην 11η εβδομάδα απραξίας και το μέλλον είναι αβέβαιο.

Πάνω από όλα είναι η υγεία, αλλά από το ποδόσφαιρο ζουν πολλές οικογένειες, οι οποίες φτάσανε σε σημείο εξαθλίωσης, αφού οι απολαβές εκατοντάδων ποδοσφαιριστών ίσα που καλύπτουν τα έξοδα του μήνα.
Η αναβολή της συζήτησης για το θέμα, την περασμένη Παρασκευή 22/1 και η μετάθεσή της για την ερχόμενη Παρασκευή, αλλάζει το τοπίο προς το χειρότερο, καθώς ακόμη και αν ξεκινήσουν οι προπονήσεις από 1 Φεβρουαρίου, το πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει πριν το τέλος του μήνα. Και αν υπολογίσουμε ότι υπολείπονται 23 αγωνιστικές, είναι άγνωστο το πώς θα διεξαχθεί και κάτω από ποιους όρους.

Όπως σε όλη την Ελλάδα έτσι και οι κερκυραϊκές ομάδες όχι απλά αγωνιούν, αλλά σφίγγει ο κλοιός και μεγαλώνουν τα προβλήματα, με το οικονομικό να είναι αυτό που οι παράγοντες φοβούνται ότι δεν θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν. Ιδίως για τις ομάδες της Κέρκυρας όπου τα έξοδα μετακίνησης είναι μεγάλα, όπως και το εξοδολόγιο για κάθε εντός έδρας αγώνα. Και μπορεί να λένε ότι περιμένουν και θέλουν να ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα, αλλά ίσως αν δεν γίνει αυτό, να είναι λύτρωση για την συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια