Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Με το βλέμμα στραμμένο στις μεταλλάξεις του ιού

ευρώπη
24 Ιανουαρίου 2021 / 16:57

Ένα νέο απαγορευτικό γίνεται όλο και πιο πιθανό στη Γαλλία, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, επικαλούμενη προβλέψεις για αύξηση των περιπτώσεων.

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε σήμερα τα 25 εκατομμύρια, από την αρχή της πανδημίας Περισσότεροι από 417.000 οι νεκροί

- Η Πολωνία είναι πιθανό να χαλαρώσει μερικούς από τους περιορισμούς της από την 1η Φεβρουαρίου μετά την επιβράδυνση του αριθμού των νέων ημερήσιων λοιμώξεων, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Waldemar Kraska.

- Η Σουηδία σκοπεύει να επιβάλει προσωρινή απαγόρευση αφίξεων από τη Νορβηγία λόγω της εξάπλωσης εκεί μιας νέας παραλλαγής του ιού, ανέφερε το υπουργείο Υγείας της.

- Η Πορτογαλία κατέγραψε 274 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, την υψηλότερη ημερήσια άνοδο από την έναρξη της πανδημίας. Οι νέοι θάνατοι έλαβαν επίσης τον σωρευτικό αριθμό πάνω από 10.000.

- Ο ΑΓΕΕΘΑ της Ισπανίας Μιγκέλ Άγγελος Βιγιαρογιά παραιτήθηκε αφού δέχθηκε κριτική για εμβολιασμό παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβανόταν στη λίστα προτεραιότητας.

- Ένα νέο απαγορευτικό γίνεται όλο και πιο πιθανό στη Γαλλία, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, επικαλούμενη προβλέψεις για αύξηση των περιπτώσεων.

- Το νοσοκομείο Humboldt του Βερολίνου τέθηκε σε καραντίνα χωρίς να επιτρέπονται νέες εισαγωγές, μετά από 20 ασθενείς και μέλη του προσωπικού που βρέθηκαν θετικά για τη νέα παραλλαγή του ιού, εκείνη που διαπιστώθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

- Το Ηνωμένο Βασίλειο απέχει πολύ από το να είναι σε θέση να χαλαρώσει το εθνικό του απαγορευτικό, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Matt Hancock, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχουν κάποια πρώιμα στοιχεία ότι τα μέτρα έχουν αρχίσει να λειτουργούν.

- Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να αλλάξει τις οδηγίες του, συνιστώντας υφασμάτινες μάσκες προσώπου, ενώ στη Γερμανία και την Αυστρία που καθιστούν υποχρεωτικές τις ιατρικές μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες και τα καταστήματα.

- Η Γερμανία ανέφερε επιπλέον 12.257 νέες υποθέσεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 349 και έφτασαν το συνολικό αποτέλεσμα σε 51.870.