Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πρόγραμμα παροχής εμβολίων στις φτωχότερες Χώρες

ευρώπη
23 Ιανουαρίου 2021 / 16:18

Η φαρμακευτική εταιρεία και ο παραγωγός εμβολίων Pfizer δήλωσε ότι θα παράσχει έως και 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου στο πρόγραμμα εμβολίων COVAX του ΠΟΥ, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες να έχουν πρόσβαση στα εμβόλια.

- Η κυβέρνηση του Βελγίου ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει όλα τα μη απαραίτητα ταξίδια εντός και εκτός της χώρας από την Τετάρτη έως τουλάχιστον την 1η Μαρτίου, καθώς επιδιώκει να επιβραδύνει την εξάπλωση του ιού.

- Η Δανία πρόκειται να αναστείλει προσωρινά τις πτήσεις από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για πέντε ημέρες εν μέσω φόβων για την αξιοπιστία των δοκιμών COVID-19 που μπορούν να ληφθούν πριν φύγουν από το Ντουμπάι.

- Τα Γυμνάσια και τα Λύκεια στην Ελλάδα θα ανοίξουν ξανά από την 1η Φεβρουαρίου, αλλά τα υπόλοιπα μέτρα σε εθνικό επίπεδο θα παραμείνουν σε ισχύ, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας της χώρας Νίκη Κεραμέους.

- Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε ότι η νέα παραλλαγή που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μπορεί να είναι 30% πιο θανατηφόρα από το αρχικό στέλεχος.
 
- Η Βρετανική Ιατρική Ένωση έστειλε επιστολή στον επικεφαλής της Υγειονομικής Υπηρεσίας της βρετανικής κυβέρνησης, Chris Whitty, ζητώντας να μειωθεί ο χρόνος μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης δόσης του εμβολίου Pfizer από 12 εβδομάδες σε έξι εβδομάδες.

- Τα ασθενοφόρα που μεταφέρουν ασθενείς με COVID-19 περίμεναν στην ουρά έξω από τα νοσοκομειακά τμήματα έκτακτης ανάγκης της Πορτογαλίας την Παρασκευή, καθώς η χώρα αγωνίζεται να αντιμετωπίσει ένα κύμα του ιού.

- Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο και εννέα γειτονικοί δήμοι έκλεισαν εμπορικά κέντρα και μη απαραίτητα καταστήματα από το μεσημέρι το Σάββατο, εν μέσω εκδήλωσης της παραλλαγής που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

- Η Γερμανία κατέγραψε 16.417 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 879 για να αυξήσουν τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 51.521.

- Η Πορτογαλία ανέφερε την πρώτη περίπτωση της μετάλλαξης του ιού, που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, δήλωσε ο Ricardo Jorge του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας.