Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Τιμόθεο

Μνημόσυνο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Τιμόθεο

Ο Μακαριστός Τιμόθεος ΦΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ/ΑΡΧΕΙΟΥ

Με το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου προκατόχου του μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας κυρού Τιμοθέου, ο τάφος του οποίου βρίσκεται εντός του ιερού ναού.

22
Ιανουαρίου / 2021

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τιμήθηκε το πρωί της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου 2021 η μνήμη του αγίου αποστόλου Τιμοθέου με θεία λειτουργία που τελέστηκε στον ναό της Αγίας Τριάδος στο προαύλιο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Η ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ».

Με το πέρας της θείας λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος τέλεσε μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αειμνήστου προκατόχου του μακαριστού Μητροπολίτου Κερκύρας κυρού Τιμοθέου, ο τάφος του οποίου βρίσκεται εντός του ιερού ναού.

Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο μακαριστός Μητροπολίτης Τιμόθεος  είχε στην καρδιά του το μαρτύριο και την μαρτυρία. Πέρασε από τρικυμίες, συκοφαντίες, κακολογίες, αλλά στάθηκε όρθιος στο ύψος  της πίστης και της αγάπης στον Κύριο ημών Ιησού Χριστού, δόξασε τον Θεό και διά των λόγων και των έργων της ζωής του, έργα αγάπης και τιμής, για τα οποία οφείλουμε να τον θυμόμαστε ως ευεργέτη της τοπικής Εκκλησίας!