Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ανακοίνωση ΕΣΗΕΑ κατά του Τάσου Κάκου

Διαιτησία
22 Ιανουαρίου 2021 / 15:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Την έντονη αντίδραση της ΕΣΗΕΑ προκάλεσαν τα λεγόμενα του Τάσου Κάκου στην εκπομπή «Total Football»

του OPEN κατά του δημοσιογραφικού κλάδου.
Ο Τάσος Κάκος κατά γενική ομολογία θεωρείται ο κορυφαίος Έλληνας  διαιτητής της τελευταίας εικοσαετίας, έχει σταματήσει πλέον από την ενεργό δράση και πλέον στην αθλητική εκπομπή του OPEN TV, Total Football, κάνει κριτική στις αμφισβητούμενες φάσεις των αγώνων κάθε αγωνιστικής της Super League 1.

Κάποιες εκτιμήσεις του αμφισβητούνται για την ορθότητά τους και αυτό έγινε και στην εκπομπή της περασμένης Κυριακής 17/1, από τον δημοσιογράφο Βασίλη Βέργη. Συγκεκριμένα ο Τάσος Κάκος είπε ότι δεν έγινε φάουλ στον Καμαρά  του ΟΣΦΠ στη φάση από την οποία προήλθε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης Ολυμπιακός - ΠΑΣ Γιάννενα και το εξήγησε λέγοντας ότι μετά την επαφή, ο παίκτης του Ολυμπιακού έκανε πέντε βήματα και έπεσε μόνος του. Ο δημοσιογράφος και συνεργάτης της εκπομπής, Βασίλης Βέργης, διαφώνησε λέγοντας ότι δεν υπάρχει απλά επαφή, όπως είπε ο Τ. Κάκος, αλλά σπρώξιμο από το οποίο χάνει την ισορροπία του ο μέσος των ερυθρόλευκων.

Στη συνέχεια υπήρξε αντιπαράθεση των δυο ανδρών, με τον Τ. Κάκο να αναφέρει ότι οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου μπορούν να κρίνουν τέτοιες φάσεις και όχι κάποιοι από τον καναπέ που δεν έχουν παίξει ποδόσφαιρο, τόνισε ότι ο ίδιος έχει παίξει και ποδόσφαιρο και μπορεί να κρίνει, ενώ είπε και ότι οι δημοσιογράφοι έχουν κάνει κακό στο ποδόσφαιρο. Από την πλευρά του ο Β. Βέργης είπε ότι έχει δικαίωμα να κάνει κριτική για όσα βλέπει και ότι οι διαιτητές και όχι οι δημοσιογράφοι είναι η αιτία του κακού.

Κάπου εκεί σταμάτησε η αντιπαράθεση, με την Ένωση Συντακτών να  κατηγορεί τον άλλοτε διαιτητή πως με τα όσα είπε στον «αέρα» στοχοποίησε τους δημοσιογράφους για άλλη μια φορά. Μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την αποδοκιμασία του για τις δηλώσεις του πρώην διαιτητή και νυν τηλεκριτικού κ. Τάσου Κάκου, που για μια ακόμη φορά στοχοποιεί τους αθλητικούς συντάκτες.

Ο κ. Κάκος κατά την εμφάνισή του σε τηλεοπτική αθλητική εκπομπή έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, και για ''δημοσιογράφους που έχουν καταστρέψει το ποδόσφαιρο'' και ότι ''δεν έχουν οι δημοσιογράφοι δικαίωμα να κάνουν κριτική''.
Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι στον πυρήνα του δημοσιογραφικού λειτουργήματος βρίσκεται και η άσκηση κριτικής πάνω σε θέματα επικαιρότητας, σε πρόσωπα και πράξεις, προκειμένου να ενημερώνεται το κοινό. Συνεπώς, τέτοιες συστάσεις περί αποχής από την κριτική, καθώς και οι τυχόν χαρακτηρισμοί συναδέλφων δεν είναι μόνο άκαιροι και ατυχείς, αλλά είναι κυρίως απαράδεκτοι και υποβολιμαίοι. Το Δ.Σ. καλεί τον κ. Κάκο να ανακαλέσει τις δηλώσεις αυτές και να απέχει στο εξής από προσβλητικούς χαρακτηρισμούς κατά δημοσιογράφων».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια