Πέμπτη 18.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προπονητές με Άδεια Εξασκήσεως Επαγγέλματος από τη ΓΓΑ

Σύνδεσμος Προπονητών Ποδοσφαίρου Κέρκυρας
21 Ιανουαρίου 2021 / 16:13
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πολύς λόγος έχει γίνει τα τελευταία χρόνια για τους προπονητές ποδοσφαίρου, ειδικότερα από τη στιγμή που υπήρχε υποχρέωση

στα σωματεία και των τοπικών πρωταθλημάτων (Α΄ κατηγορία) να έχουν διπλωματούχο προπονητή.
Στην Κέρκυρα υπάρχει Σύνδεσμος προπονητών που αριθμεί πάνω από 60 μέλη, διπλωματούχους προπονητές, αλλά έχουν αλλάξει κάποια πράγματα με τα τωρινά δεδομένα. Όπως έχει ζητήσει και η ΓΓΑ για την ένταξη ενός σωματείου στο μητρώο, οι ομάδες που έχουν υποχρέωση να έχουν προπονητή, αυτός πρέπει να έχει και την απαραίτητη άδεια. Και στην Κέρκυρα, τέτοια άδεια έχουν αυτή τη στιγμή 28 διπλωματούχοι προπονητές.

Ο Σύνδεσμος Προπονητών ποδοσφαίρου Κέρκυρας με δελτίο τύπου ενημέρωσε πως οι προπονητές που έχουν άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος, είναι οι εξής:
ΑΛΑΜΑΝΟΣ ΣΠ., ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚ., ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛ, ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΙΩΑΝ., ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΠΑΝ., ΒΑΡΣΑΚΗΣ Φ., ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΣΠ., ΓΚΑΜΠΕΤΑΣ ΙΩΑΝ., ΔΕΣΣΥΛΑΣ ΓΕΩΡ., ΖΩΤΟΣ ΑΝΤ., ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΝΙΚ., ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ ΣΤΑΜ., ΚΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝ., ΛΟΥΒΡΟΣ ΑΡΙΣΤ., ΜΑΡΤΙΝΟΣ ΑΘΑΝ., ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ΑΝΑΣΤ., ΠΑΝΔΗΣ ΑΝΔΡ., ΠΑΝΔΗΣ ΑΡΙΣΤ., ΠΑΝΔΗΣ ΕΥΓ., ΠΑΝΔΗΣ ΠΕΤΡ., ΠΑΡΓΙΝΟΣ ΒΙΚ., ΡΟΚΙΔΗΣ ΕΜΑΝ., ΣΙΔΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΑΒ., ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚ., ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΝΙΚ., ΤΣΙΤΟΥΡΑΣ ΓΡΗΓ., ΦΡΑΓΓΟΥΛΗΣ ΔΗΜ. και ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝ.

Κάποιοι από αυτούς είναι καθηγητές φυσικής αγωγής με ειδικότητα το ποδόσφαιρο και αυτόματα μπορούν να έχουν την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος από τη ΓΓΑ. Δυστυχώς η ΕΠΟ δεν τους αναγνώριζε αν δεν περάσουν από δικά της σεμινάρια και υπάρχει μια τεράστια προσπάθεια να ισχύσει το δίπλωμα Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης που έχουν και αυτός ο αγώνας τους βρίσκεται στο τέλος. Και έχουν απόλυτο δίκιο, αφού έχουν καθίσει τέσσερα χρόνια στα πανεπιστημιακά θρανία, ενώ η ΕΠΟ αναγνωρίζει δικά της διπλώματα που αποκτούνται μετά από σεμινάρια μίας ή δυο εβδομάδων για κάθε βαθμίδα.

Ο αγώνας της Πανελλήνιας Ένωσης Προπονητών Ποδοσφαίρου Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια και όλα δείχνουν  ότι φτάνει στη δικαίωσή του.

Σύμφωνα με τον νόμο, στους πτυχιούχους ΤΕΦΑΑ με κύρια ειδικότητα ποδοσφαίρου, πρέπει να χορηγείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή UEFA A'. (εφημερίδα της κυβερνήσεως δεύτερο τεύχος αρ. φύλλου 773 από 9/6/2005, αριθ. 25533, άρθρο 2).
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια