Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παγίδα για οδηγούς το απροστάτευτο χαντάκι της ΔΕΥΑΚ (photos - video)

ΔΕΥΑΚ
21 Ιανουαρίου 2021 / 14:10
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Χωρίς σήμανση άφησαν έργο της ΔΕΥΑΚ σε εξέλιξη

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δύο ώρες παρέμεινε ακινητοποιημένο ένα όχημα, το οποίο «σφήνωσε» σε χαντάκι που είχε σκάψει η ΔΕΥΑΚ προκειμένουν να τοποθετήσει αγωγό υδροδότησης στο νησί Γκερέκου στο Κοντόκαλι.

Το έργο ξεκίνησε χθες αλλά δεν ολοκληρώθηκε την ίδια μέρα. Το συνεργείο απλά έριξε χώμα μέσα στο αυλάκι, το οποίο με την πρώτη βροχή μετατράπηκε σε λάσπη και υποχώρησε.






Κανείς ωστόσο δεν προνόησε να βάλει κορδέλες για να αποτρέψει τέτοιου είδους ατυχήματα. Το πρωί υπήρξαν κι άλλα οχήματα που έπεσαν στο χαντάκι και χρειάστηκε να σηκωθούν με τα χέρια για να ξεκολλήσουν.

Ένα από τα αυτοκίνητα, βυθίστηκε και με τις δύο ρόδες στο βαθύ χαντάκι και ακινητοποιήθηκε. Σύμφωνα με τον οδηγό του αυτοκινήτου (ο οποίος είχε ραντεβού με γιατρό) και επικοινώνησε με τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Αναγκάστηκε να καλέσει οδική βοήθεια, για να τραβήξει το αμάξι του και να το απεγκλωβίσει.





Στο μεταξύ ο στενός δρόμος παρέμεινε μπλοκαρισμένος για δύο περίπου ώρες και οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούσαν να φύγουν ούτε να έρθουν.

Κατόπιν εορτής, το συνεργείο φρόντισε να βάλει εμπόδια και κορδέλες στο δρόμο.       
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΚΕΡΕΚΟΥ

Απόφοιτος του Τμήματος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Δημοσιογράφος στην Εφημερίδα «Καθημερινή Ενημέρωση», στον ιστότοπο enimerosi.com και στο EN-The Magazine. Έχει λάβει τιμητική διάκριση από το Ίδρυμα Προαγωγής της Δημοσιογραφίας Αθ. Μπότση για την ευαισθητοποίηση του κοινού στη Δωρεά Οργάνων.