Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

SMART INNO: Καινοτομία στην επιχειρηματικότητα στο Ιόνιο & την Αδριατική

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
22 Σεπτεμβρίου 2016 / 20:55

To SMART INNO (www.smartinno.eu) είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του «IPA Adriatic Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας 2007-2013» στο πλαίσιο της πρόσκλησης για στρατηγικά έργα.

Το έργο γεφυρώνει 17 περιφέρειες από τις 8 χώρες της Αδριατικής, με το όραμα της αξιοποίησης υφισταμένων αποτελεσμάτων Έρευνας και Καινοτομίας αλλά και της σύστασης ενός έξυπνου συστήματος δικτύωσης.
Το δίκτυο αυτό παρακολουθεί και προωθεί την έρευνα και την καινοτομία μικρομεσαίων επιχειρήσεων αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα και υποστηρίζοντας την βιώσιμη ανάπτυξη τους με την χρήση χρηματοοικονομικών μέσων και συστημάτων καθοδήγησης. Έτσι, βελτιώνεται η επενδυτική ετοιμότητα δίνοντας έμφαση στην διαπεριφερειακή συνεργασία κατά μήκος της Αδριατικής.
Το δίκτυο απαρτίζεται από Πανεπιστήμια, επενδυτές,επιχειρήσεις, oργανώσεις πολιτικού χαρακτήρα, νεοφυείς επιχειρήσεις, ΜΚΟ και μεσολαβητικούς οργανισμούς. Οι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την ελκυστικότητα του δικτύου αυτού δίνοντας στην κοινωνία μας περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες είναι το νομοθετικό και ρυθμιστικό σύστημα, η αγορά, το ανθρώπινο δυναμικό, η στήριξη των υποδομών, το Χρηματοπιστωτικό σύστημα, ο πολιτισμός και τη φήμη.
Το πρόγραμμα SMARTINNO έχει δυο βασικά παραδοτέα προς αξιοποίηση: Το INNOHUB και το ΑΙΒΑΝ.
Το‘’οικοσύστημα καινοτομίας’’ Ιονίου Αδριατικής ή αλλιώς ΙΝΝΟ HUB είναι μια πλατφόρμα που συλλέγει όλα τα μέσα και τις πληροφορίες που χρειάζεναται για την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών σχεδίων και για την προώθηση καινοτόμων διαδικασιών στην περιοχή του Ιονίου Αδριατικής.
Με την συμμετοχή στο οικοσύστημα καινοτομίας οι ενδιαφερόμενοι έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το δίκτυο των καινοτόμων ΜΜΕ και τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, Επιστημονικά και Τεχνολογικά Πάρκα, Θερμοκοιτίδες, επιχειρηματικές οργανώσεις υποστήριξης, υπηρεσίες περιφερειακής ανάπτυξης, πανεπιστήμια, Clusters, χώρους συνεργασίας, Ερευνητικά Κέντρα, Μέντορες και Συμβούλους.
Επίσης μπορούν να εντοπίσουν ταλέντα για την επιχείρησή τους και να ανακαλύψουν τις πιο χρήσιμες δυνατότητες εκπαίδευσης για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία.
Τέλος οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν Business Angels ανακαλύπτοντας όλες τις δυνατότητες χρηματοδότησης που διατίθεται για την επιχείρησή τους.
Οι ενδιαφερόμενοι μορούν να εγγραφούν στο INNOVATIONHUB στο παρακάτω link:
http://www.adriaticinnovationhub.com
και να ενημερωθούν για τiς εξελίξεις  Αdriatic IonionBAN (AIBAN) στον σύνδεσμο  http://erfc.gr/images/SMARTINNO/MoC_ADRION_BAN_signed.pdf
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.erfc.gr