Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Προς νέα αναστολή των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο (;)

ευρώπη
20 Ιανουαρίου 2021 / 17:19

Τα κράτη μέλη της ΕΕ αναμένεται να συμφωνήσουν σε μια μορφή πιστοποιητικού εμβολιασμού έως το τέλος του μήνα, αλλά δεν έχουν σχέδια να δώσουν ταξιδιωτικά δικαιώματα στους κατόχους αυτών των εγγράφων, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

- Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ προειδοποίησε ότι η Γερμανία θα μπορούσε να εξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσει τα σύνορά της, εάν άλλες ευρωπαϊκές χώρες δεν ενεργήσουν γρήγορα για να επιβραδύνουν την εξάπλωση του ιού σε ολόκληρη την ήπειρο.

- Η κατάσταση στη Γαλλία είναι πιθανό να είναι "πολύ σκληρή" τις επόμενες εβδομάδες λόγω της εμφάνισης μιας πιο μεταδοτικής παραλλαγής, σύμφωνα με την Karine Lambone, επικεφαλής μολυσματικών ασθενειών στο Saint Antoine Hospital του Παρισιού.

- Οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στη βόρεια Ισπανία έχουν αναπτύξει ένα κινητό τρέιλερ εμβολιασμού που επιτρέπει στους ηλικιωμένους να έχουν ευκολότερη πρόσβαση στο εμβόλιο. Το φορτηγό πηγαίνει από χωριό σε χωριό παρέχοντας δόσεις σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

- Το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε επιπλέον 1.610 νέους θανάτους τις τελευταίες 24 ώρες, τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από την έναρξη της πανδημίας, καθώς η νέα παραλλαγή συνεχίζει να προκαλεί αύξηση των λοιμώξεων σε ολόκληρη τη χώρα.

- Τα κράτη μέλη της ΕΕ αναμένεται να συμφωνήσουν σε μια μορφή πιστοποιητικού εμβολιασμού έως το τέλος του μήνα, αλλά δεν έχουν σχέδια να δώσουν ταξιδιωτικά δικαιώματα στους κατόχους αυτών των εγγράφων, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

- Η Νορβηγία δήλωσε ότι δεν έχει αποδειχθεί σχέση μεταξύ του εμβολίου Pfizer-BioNTech και των 33 θανάτων μεταξύ ηλικιωμένων που είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολιασμού.

- Οι εξ' αναβολής Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο φαίνεται "απίθανο" να γίνουν και αυτό το καλοκαίρι καθώς η πανδημία συνεχίζει να αυξάνεται σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, Keith Mills, ο οποίος κάλεσε τους Ιάπωνες αξιωματούχους να σχεδιάσουν την ακύρωση των εκδηλώσεων.

- Η Ρωσία ανέφερε 21.152 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν επίσης κατά 587, αυξάνοντας και τον συνολικό αριθμό των θανάτων σε 67.220.

- Άλλοι δύο παίκτες τένις που θα αγωνιστούν στο τουρνουά Grand Slam του Australian Open έχουν δοκιμαστεί θετικά, φέρνοντας το σύνολο σε 10 άτομα που σχετίζονται με την εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων παικτών.