Τρίτη 23.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

2 ακόμα γωνιές ανακύκλωσης στο δήμο Βόρειας Κέρκυρας - (Σινιές και Αγ. Αθανάσιος)2 ακόμα γωνιές ανακύκλωσης στο δήμο βόρειας Κέρκυρας - (Σινιές και Αγ. Αθανάσιος)

γωνιές ανακύκλωσης
19 Ιανουαρίου 2021 / 12:53
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Στην Ι.Μ. Παντοκράτορος Αγ. Αθανασίου Βόρειας Κέρκυρας η 30η γωνιά ανακύκλωσης και στην Αχαράβη η 31η

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου με την ουσιαστική συμβολή της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής λειτουργεί  η 30η γωνιά ανακύκλωσης του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας . Σημειωτέον στην ως άνω Μονή λειτουργούν και κομποστοποιητές . 
Στο δίκτυο των γωνιών ανακύκλωσης και του πράσινου σημείου της ΚΟΙΝ ΣΕΠ «ΣΙΝ.ΠΡΑΞΗ», στις Σινιές  προστέθηκε επίσης  και ξεκίνησε να λειτουργεί  ακόμα μια στην Αχαράβη, και δη η 31η του δικτύου.
Σημαντικές παρατηρήσεις:
•Επιβεβαιώνεται στην πράξη ότι η ανακύκλωση αποτελεί  μονόδρομο στην προσπάθεια προστασίας του περιβάλλοντος και η επιτυχία της στηρίζεται τόσο στην  ευαισθητοποίηση των  κοινωνικών ομάδων στην κατεύθυνση αυτή όσο και στην έμπρακτη στήριξη της Δημοτικής Αρχής.
•Η προετοιμασία για τη λειτουργία μιας γωνιάς ανακύκλωσης  απαιτεί την οργάνωση και το πλάνο λειτουργίας ξεχωριστού εγχειρήματος για κάθε κοινότητα, αφού η κάθε μια έχει τις δικές της ιδιαιτερότητες.
•Οι γωνιές ανακύκλωσης έχουν προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην προσπάθεια του δήμου να προωθήσει την ανακύκλωση και να πετύχει τους στόχους που έχουν τεθεί από την πολιτεία.
•Κάποια από τα υλικά που έρχονται στις γωνιές ανακύκλωσης , μικροέπιπλα, μικροσυσκευές, ρούχα κ.ά. διανέμονται προς επαναχρησιμοποίηση δωρεάν στους δημότες που τα έχουν ανάγκη.
•Επίσης λειτουργεί γωνιά ανακύκλωσης ογκωδών αντικειμένων, όπου συλλέγονται  τα αντικείμενα του είδους , ταξινομούνται και τοποθετούνται με σειρά, έτσι ώστε και σε αυτό το σημείο να γίνει επαναχρησιμοποίηση. Όσα δε μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν προωθούνται σε καταστροφέα , έτσι ώστε να γίνει ο θρυμματισμός τους για πέλετ ή για χρήση στην κομποστοποίηση».
 
 

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.