Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναγκαίο σχέδιο επιστροφής του ερασιτεχνικού αθλητισμού

ΠΣΑΠ
18 Ιανουαρίου 2021 / 16:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Τη συνεδρίαση της επιτροπής λοιμωξιολόγων περίμεναν όλοι οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, την περασμένη Παρασκευή 15 Ιανουαρίου,

να πάρει κάποια απόφαση σχετικά με την εκκίνηση των πρωταθλημάτων, όχι απλά των ερασιτεχνικών αλλά και της Football League, της Γ΄ Εθνικής αλλά και της Α’ Εθνικής Γυναικών. Κάτι τέτοιο δεν έγινε και ο προβληματισμός είναι μεγάλος, αφού οδεύουμε στο τέλος Ιανουαρίου και κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει στη συνέχεια. 
Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών γνωρίζει πολύ καλά ότι εκατοντάδες επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Football League αλλά και μεγάλος αριθμός της Γ΄ Εθνικής αντιμετωπίζουν θέμα βιοπορισμού και με νέα ανακοίνωσή του, καλεί την κυβέρνηση να δώσει επιτέλους το «πράσινο φως» για την έναρξη των διοργανώσεων.

Να σημειώσουμε ότι για να μπορέσει να ξεκινήσει και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πρωτίστως πρέπει να δοθεί το πράσινο φως στις πιο πάνω κατηγορίες. Ελπίδα όλων, ότι την Τρίτη 19 Ιανουαρίου θα έχουμε κάποια συγκεκριμένη απόφαση που θα αλλάξει τα ως τώρα δεδομένα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΠ: «Με μεγάλη αγωνία περιμέναμε την σημερινή συνεδρίαση (Παρασκευή 15/1/2021) της επιτροπής λοιμωξιολόγων, καθώς ελπίζαμε πως θα υπήρχε θετική εισήγηση για το δίκαιο αίτημα της επιστροφής στις προπονήσεις για τις ομάδες της Football League.
Δυστυχώς με κυβερνητική απόφαση δεν συζητήθηκε σήμερα και μετατέθηκε για την προσεχή Τρίτη. Ευελπιστούμε αυτό να συμβεί την Τρίτη 19 Ιανουαρίου και επιτέλους η Football League να πάρει το “πράσινο φως”, καθώς οι συνεχείς αναβολές και η μεγάλη αναμονή έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ψυχική υγεία των ποδοσφαιριστών, που βλέπουν την καριέρα τους να κρέμεται σε ένα τεντωμένο σκοινί.

Επειδή το άνοιγμα του αθλητισμού γίνεται πολύ σταδιακά, η περαιτέρω καθυστέρηση δημιουργεί επίσης μεγάλα προβλήματα και στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ανδρών, όπου αγωνίζονται χιλιάδες ποδοσφαιριστές με όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά και στην Α’ Εθνική Γυναικών που είναι η μοναδική μεγάλη κατηγορία από τα ομαδικά αθλήματα που ακόμη βρίσκεται εκτός προπονήσεων.
Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε τις δυνατότητες που έχει ο αθλητισμός στη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Αυτές τις ώρες είναι αναγκαίο όσο ποτέ να υπάρξει άμεσα και ένα σχέδιο επιστροφής του ερασιτεχνικού αθλητισμού συμπεριλαμβανομένων και των ακαδημιών, καθώς μόνο ευεργετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει στον άνθρωπο που τους τελευταίους 10 μήνες βιώνει δυσάρεστες καταστάσεις.
Επιτέλους, ας εκμεταλλευτούμε τις πραγματικές δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει ο αθλητισμός στην κοινωνία και στον άνθρωπο».
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια