Σάββατο 20.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επιμορφωτικό Πρόγραμμα «Ψυχολογία για όλους»

ψυχολογία
18 Ιανουαρίου 2021 / 14:24
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τα Προγράμματα Ψυχικής Υγείας Αιγαίου και ο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, διοργανώνουν ένα μοριοδοτούμενο

 επιμορφωτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους Δημότες και έχει ως σκοπό να τους μυήσει στον κόσμο της Ψυχολογίας. Επίσης απευθύνεται και σε επαγγελματίες και φέρει την εγγύηση ποιότητας των Προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας.

Το Ετήσιο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο: «Ψυχολογία για όλους», διάρκειας 450 ωρών (δώδεκα μήνες), αφορά τη διάδοση της Ψυχολογίας στον ευρύ πληθυσμό και την αντιμετώπιση των συναισθηματικών επιπτώσεων της πανδημίας δια της κατανόησης των ψυχικών μηχανισμών και των κινήτρων, που διέπουν τη συμπεριφορά.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε μικτή διδασκαλία, τόσο στην εξ αποστάσεως ασύγχρονη, η οποία περιλαμβάνει ασύγχρονη - αυτόνομη μελέτη διδακτικού υλικού, χωρισμένου σε μηνιαίες διδακτικές ενότητας, όσο και στη σύγχρονη διδασκαλία μέσω της πλατφόρμας ZOOM. 

Ο κάθε δημότης μελετά μόνος του το πλούσιο ψηφιακό υλικό, το οποίο αναρτάται σε πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης ή αποστέλλεται με email, ενώ προβλέπονται δώδεκα δίωρες (μία κάθε μήνα) συναντήσεις στην ψηφιακή πλατφόρμα zoom, κατά την οποία θα υπάρχει ζωντανή αλληλεπίδραση με τον εκάστοτε διδάσκοντα.
Το υλικό προέρχεται από βιβλία και εγχειρίδια, στα οποία συγγραφείς είναι οι διδάσκοντες και αναρτάται διαρκώς ψηφιακό υλικό και αναλυτικές σημειώσεις. Στο πρόγραμμα αυτό διδάσκουν μέλη ΔΕΠ ελληνικών Πανεπιστημίων, έμπειροι ψυχολόγοι και επαγγελματίες υγείας. 

Το πρόγραμμα μοριοδοτείται σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για ορισμένες ειδικότητες (π.χ. εκπαιδευτικούς) ενώ αποδίδει σε όλους Ευρωπαϊκές Πιστωτικές Μονάδες Επαγγελματικής Κατάρτισης ECVET (22,5).

Λόγω της εξαίρετης συνεργασίας με το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων, τα ετήσια δίδακτρα είναι 100 ευρώ, σε δύο δόσεις (αντί 250 ευρώ).
Οι εγγραφές θα γίνονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου μέχρι την 31η Ιανουαρίου του 2021 και τα μαθήματα θα ξεκινήσουν 1 Φεβρουαρίου 2021.

Για αναλυτική ενημέρωση,  ανατρέξτε στους ακόλουθους συνδέσμους:   
  
οι σύνδεσμοι προκήρυξης και εγγραφής:
https://bit.ly/380Cmy1
Πληροφορίες: 2251036580, 2251036520 και 2251045006

Οι ιστοσελίδες των προγραμμάτων Ψυχικής Υγείας του Πανεπιστημίου Αιγαίου είναι:

https://psichologiagr.com
http://psichologia.gr
http://ppy.aegean.gr

Πρόγραμμα υποτροφιών δωρεάν συμμετοχής για τους δημότες του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων.

Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα Ψυχικής Υγείας προβλέπεται πρόγραμμα υποτροφιών δωρεάν συμμετοχής, για πέντε (5) δημότες και πέντε (5) υπαλλήλους ή στελέχη του Δήμου.

Η δήλωση ενδιαφέροντος μόνο για το πρόγραμμα υποτροφιών, θα γίνεται έως και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 στο Γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού Έργου, Διεύθυνση Σαμάρα 13, (Κτίριο Πρώην Νομαρχίας), Ισόγειο και ώρες : 9.30 - 14.30. Πληροφορίες για την συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών στο τηλέφωνο: 2661362147.

Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής στο πρόγραμμα υποτροφιών, η επιλογή των υποψηφίων σπουδαστών θα γίνει με κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. στο γραφείο του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόνοιας και Κοινωνικού Έργου.
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.