Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Απαράδεκτη χαρακτηρίζεται από την Ευρώπη, η καθυστέρηση παράδοσης των εμβολίων

ευρώπη
16 Ιανουαρίου 2021 / 17:19

Καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου Pfizer COVID-19, παρατηρούνται στις Χώρες της ΕΕ αφού η αμερικανική εταιρεία επιβράδυνε τις αποστολές, προκαλώντας έξι Χώρες να χαρακτηρίσουν την κατάσταση "απαράδεκτη".

- Μια πολιτική κρίση ξέσπασε στην Ιταλία, αφού το κόμμα Viva Italia αποχώρησε από την κυβέρνηση συνασπισμού σε μια διαμάχη σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η χώρα θα δαπανήσει του πόρους του Ταμείου ανάκαμψης της ΕΕ ύψους 254 δισ. $.

- Οι αεροπρικές εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου ζητούν από την κυβέρνηση οικονομική υποστήριξη με τον φόβο της επιβίωσης ενόψει των νέων ταξιδιωτικών περιορισμών που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ από τη Δευτέρα.

-Έξι νέοι κανόνες που στοχεύουν στη μείωση της εξάπλωσης του COVID-19 έχουν τεθεί σε ισχύ στη Σκωτία μετά από ανησυχίες ότι το τρέχον απαγορευτικό δεν έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

-Ένα κορυφαίο μέλος του Sage, το όργανο που συμβουλεύει την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχετικά με τους περιορισμούς COVID-19, λέει ότι θα ήταν «καταστροφή» η άρση μέτρων στα τέλη Φεβρουαρίου.

-Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δηλώνει αντίθετος στα διαβατήρια εμβολίων ή στα πιστοποιητικά εμβολιασμού "προς το παρόν" ως προϋποθέσεις εισόδου σε Χώρες.
Ένας κορυφαίος επιστήμονας λέει ότι αναμένονται περισσότερες μεταλλάξεις του ιού COVID-19 το 2021. Ο καθηγητής Andrew Pollard, διευθυντής της Ομάδας Εμβολίων της Οξφόρδης, λέει ότι οι ειδικοί προσπαθούν να βρουν ακριβώς τα πως και τα γιατί ο ιός μεταλλάσσεται.