Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κρίσιμη μέρα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος

Γ΄ Εθνική
15 Ιανουαρίου 2021 / 17:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ που ήταν προγραμματισμένη να γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης

την Παρασκευή 15/1, αναβλήθηκε, με νέα ημερομηνία να ορίζεται η Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
Η αιτία της αναβολής ήταν ένα πρόβλημα που υπήρχε στη σύνδεση του ίντερνετ στα γραφεία της ΕΠΟ. Για να γίνουν οι εκλογές της ΕΠΟ, πρέπει να περάσει ένας μήνας από τη μέρα λήψης της απόφασης, επομένως αυτές μετατίθενται για μετά τις 19 Φεβρουαρίου. Οι εκλογές που έχουν αρχικά προγραμματιστεί να γίνουν στις 19 Ιανουαρίου, αναγκαστικά θα μετατεθούν λόγω των απαγορεύσεων που υπάρχουν στη μετακίνηση από νομό σε νομό.

Πέραν αυτού είναι πολλά τα θέματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθεί η ΕΠΟ και να πάρει αποφάσεις. Ανάμεσά τους και η επανέναρξη των πρωταθλημάτων Γ΄  Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων.

Κάθε Παρασκευή στην επιτροπή λοιμωξιολόγων τίθενται πολλά θέματα, ενώ την Παρασκευή 15/1 μπήκε στη συζήτηση και η Γ΄ Εθνική, στην οποία μετέχουν τρεις ομάδες της Κέρκυρας. Βέβαια ως την ώρα που γράφεται το άρθρο δεν είχαμε κάποια πληροφόρηση, παρότι γνωρίζουμε πλέον ότι στις αποφάσεις είναι να ανοίξει η αγορά κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες και με όρους και αυτό είναι ένα θετικό βήμα.

Υπάρχει ήδη στα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, μία σκέψη για το πώς θα χειριστεί το θέμα με τη Γ΄ Εθνική και με τα τοπικά πρωταθλήματα. Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Δράμας, Γιώργος Χατζησαρόγλου, κάνει λόγο ότι θα μπορούσε να δοθεί μια ελευθερία κινήσεων στις τοπικές Ενώσεις, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της ΕΠΟ, Στέργιος Αντωνίου. Ενώ ο Παναγιώτης Διακοφώτης, ο ιθύνων νους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, είχε μιλήσει για εναλλακτικές λύσεις, χωρίς να διευκρινίσει κάτι. Κάπως έτσι είναι και οι σκέψεις και άλλων  Προέδρων Ενώσεων, είτε μετέχουν στις επιτροπές της ΕΠΟ είτε όχι και φαίνεται ότι εξετάζονται ήδη κάποιες θεωρητικές έστω λύσεις.

Όλα θα εξαρτηθούν στο κατά πόσο η Γ΄ Εθνική θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί. Θα υπάρχει σχέδιο στο να δοθεί στις Ενώσεις η ελευθερία κινήσεων, να αποφασίσουν, αφού διερευνήσουν πρώτα τις προθέσεις των ομάδων τους. Οι ομάδες π.χ. που θέλουν να ανέβουν στη Γ΄ Εθνική, να πάνε σε ένα μίνι πρωτάθλημα για να βγει αυτή που από την ΕΠΣ θα κερδίσει την άνοδο. Όμως απαραίτητη προϋπόθεση για όλα αυτά, είναι να ολοκληρωθεί το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, το οποίο η ΕΠΟ θεωρεί ότι θα είναι καταλύτης, αφού από την ολοκλήρωσή του, εξαρτώνται πολλά για την επόμενη μέρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια