Πέμπτη 25.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η Δανία (ποιός άλλος;) πρωταθλήτρια στους εμβολιασμούς!

ευρώπη
15 Ιανουαρίου 2021 / 17:05

Η Δανία ηγείται της ΕΕ σε κατά κεφαλήν εμβολιασμούς COVID-19, λόγω της ταχείας και ομαλής διάθεσης. Μέχρι στιγμής, το 2,2 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας των 5,8 εκατομμυρίων εμβολιάστηκε από την εκστρατεία που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου.

• Τα φαρμακεία στην Αγγλία έχουν αρχίσει να χορηγούν εμβόλια COVID-19, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να επιταχύνει το ήδη ήδη μεγαλύτερο πρόγραμμα εμβολιασμού της Ευρώπης.

• Μία από τις δύο νέες παραλλαγές COVID-19 που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στη Βραζιλία, βρέθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον Wendy Barclay, επικεφαλής μιας ομάδας επιστημόνων που μελετούν τις επιπτώσεις των νέων μεταλλάξεων.

• Ο παγκόσμιος αριθμός θανάτων COVID-19 αναμένεται να φθάσει στο ορόσημο των δύο εκατομμυρίων μέσα στις επόμενες ώρες. Αυτή τη στιγμή ανέρχεται στα 1.996.505, σύμφωνα με τον ιχνηλάτη του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

• Οι συνολικές λοιμώξεις COVID-19 της Γερμανίας έχουν ξεπεράσει τα δύο εκατομμύρια, ενώ η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ πίεσε για μια «σημαντική» αυστηρότερη λήψη μέτρων για την επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού. Η Γερμανία ανέφερε επίσης 1.113 θανάτους, φτάνοντας τους 44.994.

• Η Ρωσία θα υποβάλει αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) τον επόμενο μήνα για έγκριση του εμβολίου COVID-19, Sputnik V. Οι ρυθμιστικές αρχές σε εννέα χώρες αναμένεται να εγκρίνουν το εμβόλιο, το οποίο έχει ήδη εγκριθεί στην Αργεντινή, τη Λευκορωσία, τη Σερβία και αλλού.

• Η Γαλλία θα επιβάλλει ημερήσια απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο στις 6 μ.μ. από τις 16 Ιανουαρίου, δηλαδή νωρίτερα από τις 8 μ.μ., που ίσχυε μέχρι τώρα , σε μια προσπάθεια να αποτρέψει τη διασπορά του κορονοϊού.

• Η Επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) θα συνεδριάσει δύο εβδομάδες νωρίτερα στις 21 Ιανουαρίου για να συζητήσει τις νέες μεταλλάξεις του COVID-19 που βρέθηκαν για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική και το Ηνωμένο Βασίλειο και έχουν εξαπλωθεί γρήγορα σε τουλάχιστον 50 χώρες σκορπίζοντας την ανησυχία.

• Η Δανία ηγείται της ΕΕ σε κατά κεφαλήν εμβολιασμούς COVID-19, λόγω της ταχείας και ομαλής διάθεσης. Μέχρι στιγμής, το 2,2 τοις εκατό του πληθυσμού της χώρας των 5,8 εκατομμυρίων εμβολιάστηκε από την εκστρατεία που ξεκίνησε στις 27 Δεκεμβρίου.

• Η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να διαθέσει πιστώσεις του προϋπολογισμού το 2021 για τη χρηματοδότηση ενισχύσεων για επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα μέτρα COVID-19. Αναφέρθηκε αρμοδίως ότι θα επιδιώξει να δανειστεί επιπλέον 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

• Η Γαλλία δεν θα δεχτεί δοκιμές αντιγόνου ή πλευρικής ροής που μπορούν να αποδώσουν αποτελέσματα μέσα σε λίγα λεπτά, από εκείνους που φθάνουν από χώρες εκτός ΕΕ με ισχύ από τις 18 Ιανουαρίου. Θα εμμείνει στις δοκιμές PCR, την τυπική διαγνωστική μέθοδο δοκιμής για το COVID-19 , η οποία μπορεί να διαρκέσει και 72 ώρες για να δώσει ένα αποτέλεσμα.