Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι λοιμώξεις COVID-19 παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 92 εκατομμύρια

ευρώπη
14 Ιανουαρίου 2021 / 17:43

Ο επιδημιολόγος του Ηνωμένου Βασιλείου Neil Ferguson είπε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης του ιού επιβραδύνεται σε ολόκληρη τη χώρα και ορισμένες περιοχές δείχνουν σημάδια «επιπεδοποίησης της καμπύλης διάδοσης» σε λοιμώξεις και νοσηλεία.

• Οι περιορισμοί στη Μόσχα έχουν παραταθεί για μια ακόμη εβδομάδα εν μέσω αυξανόμενου αριθμού νοσηλείας, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν.

• Μια ομάδα επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έφτασε στο Γουχάν την Πέμπτη όπου ξεκινά την έρευνά της για την πιθανή πηγή του ιού.

• Ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, Lothar Wieler, δήλωσε ότι στη χώρα θα έχει τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία μέχρι το τέλος του έτους, όταν θα διατεθούν αρκετά εμβόλια για όλον τον πληθυσμό.

• Μια μελέτη που διεξήχθη από τη Δημόσια Υγεία της Αγγλίας υποδηλώνει ότι τα άτομα που αναρρώνουν από τον ιό έχουν παρόμοιο επίπεδο προστασίας έναντι λοίμωξης από κάποιον που έκανε το εμβόλιο, για τουλάχιστον τους πρώτους πέντε μήνες.

• Τα φαρμακεία στην Αγγλία θα ξεκινήσουν την κυκλοφορία εμβολίων από την Πέμπτη καθώς η χώρα επιδιώκει να βελτιώσει το πρόγραμμα εμβολιασμού της.


• Ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα ανακοίνωσε ότι η χώρα θα τεθεί σε καραντίνα σε εθνικό επίπεδο από την Παρασκευή εν μέσω αύξησης των περιπτώσεων. Όλες οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις θα αναγκαστούν να κλείσουν, αλλά τα σούπερ μάρκετ, τα πρατήρια καυσίμων και οι Τράπεζες θα παραμείνουν ανοιχτά.

• Η Ισπανία κατέγραψε 38.869 νέα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, το υψηλότερο ημερήσιο σύνολο της χώρας που αναφέρθηκε από την έναρξη της πανδημίας.

• Η γαλλική πόλη Saint-Etienne ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικής ενημέρωσης των πολιτών, με τον δήμαρχο της περιοχής Gael Perdriau να καλεί τους κατοίκους να παραμείνουν σε επαγρύπνηση, προκειμένου να «περιορίσουν όσο το δυνατόν περισσότερο την πιθανότητα τρίτου κύματος».

• Ο πρώην παγκόσμιος νούμερο ένα παίκτης του τένις, Andy Murray έχει διαγνωστεί θετικός στον ιό, λίγες ώρες πριν ξεκινήσει να πετάξει στη Μελβούρνη για να ανταγωνιστεί στο Australian Open. Το αποτέλεσμα της δοκιμής αφήνει στον αέρα τη συμμετοχή του στο τουρνουά καθώς ξεκινά μια περίοδο αυτο-απομόνωσης.