Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Εγκρίθηκε η τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις από τον Φιλόδημο ΙΙ

Φιλόδημος ΙΙ
14 Ιανουαρίου 2021 / 13:25
ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εγκρίθηκε από το πρόγραμμα “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” η πρόταση του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, για

 προμήθεια εξοπλισμού, κατασκευή, μεταφορά και τοποθέτηση στεγάστρων για τη δημιουργία ή αναβάθμιση των στάσεων,  συνολικού προϋπολογισμού  133.469, 88,  με φορέα υλοποίησης τον Δήμο.

Πρόκειται για 36 στέγαστρα στάσεων για την εξυπηρέτηση  των  επιβατών και την προστασία τους  από τις επικρατούσες  καιρικές συνθήκες.
Τα στέγαστρα, εκτός της προστασίας που θα παρέχουν στους επιβάτες,  θα διαθέτουν ασφάλεια  στην χρήση,  άνετο περιβάλλον αναμονής,  χώρο στάθμευσης  και ελιγμών  για αναπηρικό καροτσάκι,  επαρκή φωτισμό,  ηλεκτρονική  πληροφόρηση  επιβατών   και κατάλληλο σημείο ανάρτησης πληροφοριακού υλικού.

Το παραπάνω έργο θα χρηματοδοτηθεί με 100.000 από το Υπουργείο Εσωτερικών και το υπόλοιπο (33.469, 88) θα καλυφθεί  από ιδίους πόρους του Δήμου. Η απόφαση ισχύει  έως 31 Δεκεμβρίου 2021.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση  εντάσσεται στα πλαίσια συμμετοχής του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων στο πρόγραμμα «100 Ευφυείς Πόλεις» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  (100 Intelligent Cities Challenge).

ΕΛΕΝΗ ΚΟΡΩΝΑΚΗ

Εργάζεται στις Εκδόσεις Ενημέρωση από το 1990 σε θέσεις υψηλής ευθύνης. Ειδικεύεται στις δημόσιες σχέσεις, το ελεύθερο και το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ.