Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ήλθαν οι προκάτ σχολικές αίθουσες, προσωρινά και λόγω ανάγκης

σχολικές τάξεις
13 Ιανουαρίου 2021 / 18:58

Δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την ανάγκη ύπαρξης σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων για την στέγαση των παιδιών στην οποία θα πρέπει η πολιτεία να ανταποκριθεί με γενναίες χρηματοδοτήσεις, δηλώνει η Μ. Ζερβού.

ΚΕΡΚΥΡΑ. (ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ& ΔΙΑΠΟΝΤΙΩΝ ΝΗΣΩΝ). Η μεταφορά και τοποθέτηση των πρώτων προκατασκευασμένων σχολικών αιθουσών που θα βοηθήσουν στην εκτόνωση του υπάρχοντος προβλήματος στέγασης πραγματοποιήθηκε σήμερα στον Σπαρτύλα. Οι εν λόγω αίθουσες τοποθετούνται για την κάλυψη αναγκών της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και θα συνεπικουρήσουν τις υπάρχουσες δομές. 

Στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας πρόκειται να τοποθετηθούν αρκετές αίθουσες και οι σημερινές εργασίες στον Σπαρτύλα πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αντιδήμαρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Νίκου Καλόγερου και της εντεταλμένης συμβούλου για την Π.Ε. Φαιάκων και Προέδρου του ΣΥΚΟΙΠΑ Μαρίας Ζερβού. Αύριο αναμένεται η τοποθέτηση τεσσάρων αιθουσών στην πόλη της Κέρκυρας ενώ τις επόμενες θα ακολουθήσει η μεταφορά και τοποθέτηση και των υπολοίπων, στα Κανάλια κ.α. 

Σημειώνεται ότι η τοποθέτηση των προκατασκευασμένων αυτών αιθουσών αφορά αναγκαία προσωρινή λύση και όπως τόνισε και η Πρ. του ΣΥΚΟΙΠΑ δεν υποκαθιστά σε καμία περίπτωση την ανάγκη ύπαρξης σύγχρονων σχολικών εγκαταστάσεων για την στέγαση των παιδιών στην οποία θα πρέπει η πολιτεία να ανταποκριθεί με γενναίες χρηματοδοτήσεις. 

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος εξέφρασε την ικανοποίησή του εκφράζοντας ευχαριστίες προς τους υπαλλήλους της υπηρεσίας. Ανέφερε επίσης ότι ο στόχος της προμήθειας των αιθουσών επετεύχθη παρά τις συνθήκες απαγόρευσης λόγω πανδημίας που καθιστούν τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και την προμήθεια ακόμη πιο δύσκολες. Τόνισε τέλος ότι παρά ταύτα, η δημοτική αρχή εργάστηκε και πέτυχε την εκπλήρωση των εξαγγελιών της προκειμένου να βοηθήσει στο βαθμό που είναι δυνατόν, την εκπαιδευτική κοινότητα.