Παρασκευή 29.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ακόμα μία εβδομάδα για την έναρξη των προπονήσεων

Χάντμπολ
13 Ιανουαρίου 2021 / 17:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί από την 1η Ιανουαρίου, να δόθηκε η άδεια, για ομαδικές προπονήσεις στις ομάδες Χάντμπολ της Handball Premier,

αλλά η ομάδα του Φαίακα πάει από αναβολή σε αναβολή. Η επικρατούσα κατάσταση με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα όλων των ομάδων και την αδυναμία σχεδόν του συνόλου να συνεχίσουν τον αρχικό τους σχεδιασμό, οδήγησε και το Δ.Σ. του Φαίακα να αποφασίσει να σταματήσει τη συνεργασία με τους περισσότερους παίκτες που δεν μένουν στο νησί και να συνεχίσει με τους Κερκυραίους συν τρεις παλιούς (Τσαμουρίδη, Δούγια και Γιανακόπουλο) αλλά και με κάποιους του ΚΓΣ εφόσον δοθούν με μεταγραφή. Αυτός ο σχεδιασμός μειώνει πάνω από 50% τα έξοδα.

Με προπονητή τον Μιχαλάκη και σαν τεχνικό σύμβουλο τον Ν. Πέρρο σχεδιάστηκε να πάει η ομάδα ως το τέλος του φετινού πρωταθλήματος, θεωρώντας ότι δεν κινδυνεύει με υποβιβασμό, αφού δεν θα γίνει το πρωτάθλημα της Α2.    
Σαν αρχική ημερομηνία έναρξης των προπονήσεων ορίστηκε η 11/1, αλλά η ομάδα ενημέρωσε ότι πήγε μια εβδομάδα αργότερα και αναμένεται να βρεθούν στο κλειστό του ΕΑΚΚ την ερχόμενη Δευτέρα 18/1 για πρώτη φορά οι παίκτες, μετά από 10 και πλέον εβδομάδες. Και λογικό είναι να μην έχουν ξεκινήσει οι προπονήσεις αφού δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα έναρξης του πρωταθλήματος, κάτι που ζητούν όλες οι ομάδες.

Αυτή η αντιμετώπιση της κατάστασης είναι αναγκαίο κακό για τις περισσότερες ομάδες και αρκετές έχουν στον σχεδιασμό τους να κατέβουν ακόμη και με τις εφηβικές τους ομάδες. Όμως υπάρχουν αντιρρήσεις από τους αθλητές, οι οποίοι σε τηλεδιάσκεψη που έγινε μίλησαν για το τι θα γίνει στη συνέχεια. Οι αθλητές αντιλαμβάνονται ότι χωρίς υποβιβασμούς το πρωτάθλημα αν συνεχιστεί θα είναι παρωδία και θέλοντας να το αποτρέψουν ζητάνε να γίνει κανονικά και να ισχύσουν και οι υποβιβασμοί, όμως αυτό δεν βρίσκει τις ομάδες και τους παράγοντες που πληρώνουν, σύμφωνους. Η διαφορετική αντιμετώπιση της κατάστασης έχει να κάνει με τα οδοιπορικά που δίνονται από τις ομάδες στο μεγαλύτερο ποσοστό των αθλητών. Οι παράγοντες που αδυνατούν να ανταποκριθούν, σκέφτονται να παίξουν ακόμη και με εφήβους, ενώ οι αθλητές θέλουν να πάρουν κάποια χρήματα αφού οι περισσότεροι από αυτούς στηρίζονται σε αυτά για την επιβίωσή τους.
 
ΠΣΑΧ: Το πρωτάθλημα να γίνει κανονικά και όχι διεκπεραιωτικά
   
Η ανακοίνωση του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητών Χειροσφαίρισης:
«Ολοκληρώθηκαν οι τηλεδιασκέψεις του ΠΣΑΧ με τους εκπροσώπους των αθλητριών και των αθλητών των ομάδων της Α1 Γυναικών και της Handball Premier Ανδρών 08/01 και 09/01 αντίστοιχα, στις οποίες μέσα από εποικοδομητική συζήτηση με τα μέλη μας γνωστοποιήθηκαν οι κινήσεις που έχουν γίνει από τους υπεύθυνους της κάθε ομάδα σχετικά με τα τεστ στον δρόμο της επανέναρξης των πρωταθλημάτων, ακούστηκαν απόψεις για την κατάσταση που επικρατεί και κατατέθηκαν προβληματισμοί για το μέλλον της σεζόν και της βιωσιμότητας του αθλήματος.

Κατέστη σαφές πως σε μια εποχή κατά την οποία οι ζωές μας καθορίζονται από άλλους παράγοντες είναι ωφέλιμο για τον κάθε αθλητή και την κάθε αθλήτρια να αποφεύγει την εσωστρέφεια αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στην αθλητική ζωή και να κοινοποιεί στα μέλη του σωματείου όλα εκείνα που σκέφτεται και τον/την απασχολούν. Με βάση τη θέση αυτή του σωματείου εξήχθησαν και πολλά συμπεράσματα για το μέλλον των αθλητών και του αθλήματος εν γένει.
Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί πάγια απαίτηση του μεγαλύτερου μέρους των αθλητών και των αθλητριών, η ΟΧΕ ως διοργανώτρια αρχή να εφαρμόσει στο έπακρο την προκήρυξη των πρωταθλημάτων που ήδη υπάρχει και να μην προχωρήσει σε καμία αλλαγή σχετικά με τους υποβιβασμούς των ομάδων στην παρακάτω κατηγορία, καθώς επιθυμούν την αποφυγή συμμετοχής σε ένα πρωτάθλημα παρωδία με τη διαφαινόμενη συμμετοχή εφηβικών ομάδων, αναγκαστικές λύσεις συνεργασίας με παίκτες και αναξιοπιστίας, αφού δεν θα διακυβεύεται στην ουσία τίποτα, παρά μόνο η κατάκτηση των τίτλων και αυτό για ελάχιστες ομάδες.
Τα φαινόμενα αυτά έχουν ήδη παρατηρηθεί και προοιωνίζεται να ακολουθήσουν και άλλα, με την Ομοσπονδία να καλείται για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων των αθλητών και των αθλητριών αλλά και της εικόνας του αθλήματος. Το πρωτάθλημα πρέπει να διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και όχι διεκπεραιωτικά.
Τέλος ζητήθηκε να επαναπροσδιορισθεί η ημερομηνία έναρξης, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των ομάδων βρίσκεται σε αναμονή απαντήσεων για την επιστροφή στις προπονήσεις και κατά πως φαίνεται οι 4 εβδομάδες κατ' ελάχιστο δεν θα ισχύσει οριζόντια για όλους και όλες με κίνδυνο αυξημένης πιθανότητας τραυματισμών».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια