Πέμπτη 28.03.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

ΜέΡΑ25: Το υπουργείο παιδείας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού

ΜέΡΑ25
12 Ιανουαρίου 2021 / 10:01

Το σημερινό περιστατικό με την πτώση σοβάδων σε νηπιαγωγείο της Κέρκυρας, καταδεικνύει για μια ακόμη φορά το μεγάλο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο νησί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Παρά τις επισημάνσεις του διευθυντή του σχολείου και του συλλόγου των εκπαιδευτικών της Α/θμιας, οι απαιτούμενες παρεμβάσεις δεν έγιναν έγκαιρα και από καθαρή τύχη σήμερα  δεν τραυματίστηκε κάποιο παιδί, καθώς δυο λεπτά πριν πέσουν τα κομμάτια στο θρανίο των μαθητών, αυτοί είχαν βγει διάλειμμα.

Το κτίριο που συνέβη το περιστατικό, δεν  είναι το παλαιότερο στο νησί, αντιθέτως. Αυτό μας δίνει να καταλάβουμε την κατάσταση που επικρατεί σε πολλά άλλα σχολεία του νησιού, τα οποία βρίσκονται σε τραγική κατάσταση. Κανένα νέο κτίριο δεν έχει αποδοθεί τα τελευταία χρόνια. Τα κονδύλια που υπάρχουν για τη συντήρηση των κτιρίων δεν επαρκούν και δεν αποδίδονται στην ώρα τους, ενώ σε ακατάλληλα μισθωμένα οικήματα στεγάζονται νηπιαγωγεία. Και ας μην ξεχνάμε την εκτεταμένη χρήση κοντέινερ.

Καλούμε τους υπεύθυνους του Δήμου της Κέρκυρας αφού απολογηθούν δημόσια για την –παραλίγο μοιραία για κάποιο παιδάκι- ολιγωρία τους, να προβούν σε όλες τις απαραίτητες τεχνικές ενέργειες ώστε να μην αντιμετωπίσουμε σε κανένα άλλο σχολείο παρόμοια προβλήματα που θα θέσουν σε κίνδυνο μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Καλούμε επίσης το υπουργείο παιδείας, να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις  της εκπαιδευτικής κοινότητας του νησιού, αλλά και ολόκληρης της  κερκυραϊκής κοινωνίας και να δώσει επιτέλους λύση στο χρόνιο πρόβλημα της σχολικής στέγης στην Κέρκυρα με την κατασκευή και απόδοση νέων, σύγχρονων και ασφαλών κτιρίων.