Τρίτη 16.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Παρέμβαση για επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων

ΕΠΣ
11 Ιανουαρίου 2021 / 16:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Δεν είναι εύκολο εν μέσω lockdown να μιλάμε για αγώνες τοπικών πρωταθλημάτων, έστω και αν κάθε γωνιά της χώρας

το έχει ανάγκη, αφού αντιπροσωπεύεται ο αθλητισμός της περιοχής και η νεολαία μπορεί να επιστρέψει στους αγώνες.
Όμως άλλο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, με τις πολλές δυνατότητες για μοριακά τεστ covid-19 και με τη συμμετοχή σχετικά μικρού αριθμού εμπλεκομένων και άλλο τοπικά πρωταθλήματα, όπου οι εμπλεκόμενοι είναι πάνω από 10.000.
Η υγεία προέχει για όλους και μπορεί ακόμη και να χαθεί αυτή η αγωνιστική περίοδος, αλλά κάπου θα πρέπει να το δουν όλοι από τη σωστή οπτική γωνιά και να αφήσουν τους ειδικούς να πάρουν αποφάσεις.

Παρόλα αυτά ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πέλλας και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αστέριος Αντωνίου με επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργο Μαυρωτά ζήτησε να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχει δυνατότητα για άμεση επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων. Μαζί έστειλε και ένα σχέδιο για να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, με μοναδικό σκοπό την επανέναρξη των δραστηριοτήτων στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με προπονήσεις αρχικά και αγώνες στα τοπικά πρωταθλήματα.

Ζητάει να διερευνηθεί κατά πόσο υπάρχει η δυνατότητα για άμεση επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων, φέρνοντας σαν παράδειγμα ότι σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες που πλήττονται από τον covid, τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα συνεχίζονται κανονικά ή πρόκειται να ξαναρχίσουν σύντομα και αφού ο ίδιος έχει έρθει σε επικοινωνία με συνάδελφους του από άλλες ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες ξένων χωρών.

Από την πλευρά της η ΓΓΑ δεν είναι καταρχάς αρνητική και για αυτό άλλωστε ζητήθηκε υγειονομικό πρωτόκολλο, ενώ ο κ. Μαυρωτάς προέτρεψε τον αντιπρόεδρο της ΕΠΟ, να υπάρξει πίεση κυρίως στην τοπική αυτοδιοίκηση ώστε να υπάρξουν πόροι για την κάλυψη των εξόδων, που θα προκύψουν από τα απαιτούμενα τεστ covid.

Άλλωστε είναι κοινό μυστικό ότι το οικονομικό κόστος, αποτελεί ουσιαστικά τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την ασφαλή επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων στην αγωνιστική δράση, όσο η χώρα θα συνεχίσει να πλήττεται από τον κορωνοϊό και τα κρούσματα θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.
Η Κέρκυρα έχει 44 ερασιτεχνικές ομάδες, άρα αν πρέπει να γίνονται εβδομαδιαία τεστ και οι εμπλεκόμενοι είναι κάτι περισσότερο από 1.200, το ερώτημα είναι αν υπάρχει η υποδομή για να γίνεται το τεστ κάθε Πέμπτη ή Παρασκευή, πριν τους αγώνες. Και αν υπάρχει, λογικό είναι να περιμένουν στη γωνία και 13 ομάδες μπάσκετ, 4 βόλεϊ κλπ.

Πιθανόν αν δεν δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί, το καλύτερο θα είναι να ξεχάσουμε τη φετινή σεζόν. Άλλωστε ακόμη και να δώσουν άδεια να ξεκινήσουν προπονήσεις την επόμενη εβδομάδα, πριν από τα μέσα Φεβρουαρίου αγώνες δεν μπορούν να γίνουν, καθώς αναμένεται και τρίτο κύμα της πανδημίας και αν συμβεί αυτό, η επανεκκίνηση δεν έχει νόημα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια