Παρασκευή 19.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ολόκληρο το σκεπτικό της μόνιμης αναστολής του @realDonaldTrump από το Twitter Inc.

twitter inc
09 Ιανουαρίου 2021 / 11:15

Το κείμενο ντοκουμέντο για την οριστική και μόνιμη αναστολή του λογαριασμού, είναι βέβαιο ότι αποτελεί τομή για τα νέα ήθη στη μαζική επικοινωνία στην εποχή των δικτύων και των sosial media. Κι από αυτή την οπτική έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ (ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ). Μετά από προσεκτική αναθεώρηση των πρόσφατων Tweets από τον λογαριασμό @realDonaldTrump και το περιβάλλον γύρω τους - συγκεκριμένα τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνονται και ερμηνεύονται στο Twitter - έχουμε αναστείλει οριστικά τον λογαριασμό λόγω του κινδύνου περαιτέρω υποκίνησης βίας.
 
Στο πλαίσιο των φρικτών γεγονότων αυτήν την εβδομάδα, καταστήσαμε σαφές την Τετάρτη ότι πρόσθετες παραβιάσεις των κανόνων του Twitter θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αυτήν την ίδια πορεία δράσης. Το πλαίσιο δημοσίου συμφέροντος υπάρχει για να επιτρέπει στο κοινό να ακούει απευθείας από εκλεγμένους αξιωματούχους και παγκόσμιους ηγέτες. Είναι βασισμένο στην αρχή ότι οι άνθρωποι που έχουν το αξίωμα να διατηρούν την εξουσία να λογοδοτούν ανοικτά.
 
Ωστόσο, καταστήσαμε σαφές ότι εδώ και χρόνια, οι λογαριασμοί αυτοί δεν βρίσκονται υπέράνω των κανόνων μας και δεν γίνεται να χρησιμοποιείται το Twitter για την υποκίνηση βίας, μεταξύ άλλων. Θα συνεχίσουμε να είμαστε διαφανείς ως προς τις πολιτικές μας και την εφαρμογή τους.
 
Τα παρακάτω είναι μια ολοκληρωμένη ανάλυση της προσέγγισης εφαρμογήςτης πολιτικής μας σε αυτήν την περίπτωση.
 
Η  όλη εικόνα
 
Στις 8 Ιανουαρίου 2021, ο Πρόεδρος Donald J. Trump έκανε tweet:
 
«Οι 75.000.000 σπουδαίοι Αμερικανοί Πατριώτες που ψήφισαν, η ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΡΩΤΗ, και ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΞΑΝΑ ΜΕΓΑΛΗ, θα έχουν μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΦΩΝΗ στο μέλλον. Δεν θα υποτιμώνται ούτε θα αντιμετωπίζονται άδικα με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή !!! "
 
Λίγο αργότερα, ο Πρόεδρος tweeted:
 
«Σε όλους όσους ρώτησαν, δεν θα πάω στην παράδοση/παραλαβή στις 20 Ιανουαρίου.»
 
Λόγω των συνεχιζόμενων εντάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες και της αύξησης του παγκόσμιου ενδιαφέροντος σχετικά με τους ανθρώπους που εισέβαλαν βίαια στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021, αυτά τα δύο Tweets πρέπει να διαβαστούν στο πλαίσιο ευρύτερων γεγονότων στη χώρα και τον τρόπο με τον οποίο οι δηλώσεις του Προέδρου μπορούν να κινητοποιήσουν διαφορετικά ακροατήρια, συμπεριλαμβανομένης της υποκίνησης βίας, καθώς και στο πλαίσιο του τρόπου συμπεριφοράς αυτού του λογαριασμού τις τελευταίες εβδομάδες. Αφού αξιολογήσαμε τη γλώσσα σε αυτά τα Tweets ενάντια στην πολιτική μας για πρόκληση της βίας, αποφασίσαμε ότι αυτά τα Tweets παραβιάζουν την πολιτική μας απέναντι στην υποκίνηση της βίας και ότι ο χρήστης @realDonaldTrump θα πρέπει να ανασταλεί αμέσως μόνιμα από την υπηρεσία.
 
Εκτίμηση
 
Αξιολογήσαμε τα δύο Tweets που αναφέρθηκαν παραπάνω στο πλαίσιο της πολιτικής μας για τη υποκίνηση της βίας, η οποία στοχεύει στην αποτροπή της προβολής της βίας που θα μπορούσε να εμπνεύσει άλλους να επαναλάβουν βίαιες πράξεις και αποφασίσαμε ότι ήταν πολύ πιθανό να ενθαρρύνουν και να εμπνεύσουν τους ανθρώπους να επαναλάβουν τις εγκληματικές πράξεις που έλαβαν χώρα στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021.
 
Αυτός ο προσδιορισμός βασίζεται σε αρκετούς παράγοντες, όπως:
 
Η δήλωση του Προέδρου Τραμπ ότι δεν θα παρευρεθεί στην παράδοση/παραλαβή λαμβάνεται από ορισμένους υποστηρικτές του ως περαιτέρω επιβεβαίωση ότι οι εκλογές δεν ήταν νόμιμες και θεωρείται ότι απορρίπτει τον προηγούμενο ισχυρισμό του που έκανε μέσω δύο Tweets (1, 2) από τον Αναπληρωτή του Αρχηγός Επιτελείου, Νταν Σκαβίνο, ότι θα υπάρξει «ομαλή μετάβαση» στις 20 Ιανουαρίου.
Το δεύτερο Tweet μπορεί επίσης να εκληφθεί ως ενθάρρυνση για όσους ενδεχομένως σκοπεύουν βίαιες πράξεις ότι η παράδοση/παραλαβή (σ.σ. της προεδρίας των ΗΠΑ) θα ήταν «ασφαλής» στόχος, καθώς ο ίδιος δεν θα παρευρεθεί.
Η χρήση των λέξεων «American Patriots» για να περιγράψει ορισμένους από τους υποστηρικτές του ερμηνεύεται επίσης ως υποστήριξη σε όσους διέπραξαν βίαιες πράξεις στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Η αναφορά των υποστηρικτών του που έχουν «GIANT VOICE μακρά στο μέλλον» και ότι «Δεν θα υποτιμώνται ούτε θα αντιμετωπίζονται άδικα με οποιονδήποτε τρόπο, σχήμα ή μορφή !!!» ερμηνεύεται ως περαιτέρω ένδειξη ότι ο Πρόεδρος Τραμπ δεν σκοπεύει να διευκολύνει μια «ομαλή μετάβαση» και αντ 'αυτού σκοπεύει να συνεχίσει να υποστηρίζει, να ενδυναμώνει και να προστατεύει όσους πιστεύουν ότι κέρδισε τις εκλογές.
Τα σχέδια για μελλοντικές ένοπλες διαμαρτυρίες έχουν ήδη αρχίσει να πολλαπλασιάζονται εντός και εκτός του Twitter, συμπεριλαμβανομένης μιας προτεινόμενης δευτερεύουσας επίθεσης στο αμερικανικό Καπιτώλιο και στα κτίρια του κρατικού Καπιτωλίου στις 17 Ιανουαρίου 2021.
Ως εκ τούτου, η πεποίθησή μας είναι ότι τα δύο παραπάνω Tweets είναι πιθανό να εμπνεύσουν άλλους να επαναλάβουν τις βίαιες πράξεις που έλαβαν χώρα στις 6 Ιανουαρίου 2021 ενώ υφίστανται πολλές ενδείξεις ότι εκλαμβάνονται και κατανοούνται ως ενθάρρυνση να το πράξουν.

https://blog.twitter.com/en_us/topics/company/2020/suspension.html